Ēriks Miļuns: "parādījām, ka brīžiem varam ļoti labi spēlēt"

Latvijas U20 hokeja izlase pasaules čempionātu Kanādā piedzīvoja trešo neveiksmi, ar rezultātu 2:10 piekāpjoties Kanādai.Latvijas U20 izlases galvenais treneris Ēriks Miļuns un spēlētāji Renārs Krastenbergs, Kārlis Čukste un Tomass Zeile dalījās iespaidos par aizvadīto spēli.

Ēriks Miļuns: „Šodienas spēle noritēja nedaudz arī pēc mūsu scenārija. Slikti, ka par daudz bija kļūdas aizsardzībā. Mēs parādījām, ka varam cīnīties, ka varam spēlēt, ka brīžiem varam ļoti labi nospēlēt, varam arī iemest, varam vinnēt iemetienus, varam pacīnīties par katru ripu. Protams, mums ir ļoti daudz problēmas aizsardzībā. Mēs tomēr spēlējām pret vienu stiprākajām pasaules komandām. Puiši malači, cīnījās. Spēli aizvadījām, kā bijām plānojuši, vienīgi vārtus varējām ielaist mazāk. Ar cīņassparu, atdevi un ar gribēšanu esmu apmierināts. Spēles disciplīna atsevišķos brīžos varēja būt labāka. Izejot no tā, ka pretiniekam bija uzdevums nepieļaut vairāk par septiņiem metieniem, kā slovākiem. Mēs pārpildījām metienu skaitu, arī noraidījās viņi gana daudz. Ik pa brīdim kanādiešiem neļāvām darīt to ko viņi māk. Šodien mums sanāca gan aktīvā spēle, gan sagaidīšana. Vēl analizēsim un cerēsim, ka rīt mums izdosies labākā spēle. ”

Renārs Krastenbergs par savu vārtu guvumu: „Mazākumā dabūjām ripu ārā no zonas un veiksmīgi izgājām gandrīz divi pret vārtsargu. Veiksmīgi uzmetu un trāpīju. Tagad atpūtīsimies, paskatīsies video, parunāsim kopā, izgulēsimies un būsim gatavi rītdienas spēlei.”

Kārlis čukste par to, kāpēc 1. perioda beigās nebija redzams uz spēlētāju soliņa: „Stāvot vārtu priekšā, ripa neveiksmīgi trāpīja pa kāju. Pirmajā brīdi ļoti sāpēja, aizgāju uz ģērbtuvēm, kur ārsts (Ēriks Ozols) par mani parūpējās. Otrajā periodā jau biju laukumā un spēlēju. ”

„Šis sasitums man netraucēs un uz rītdienas spēli es būšu maksimāli gatavs. Rīt ir svarīga spēle mums visiem. Ja uzvaram, tad tiekam tālāk. Kopā ar čaļiem uztaisīsim sapulci. Uz spēli iesim ar pirmo numuru un centīsies uzvarēt.”

Tomass Zeile: „Spēli pret kanādiešiem uzsākām daudz labāk nekā iepriekšējās divas. Mēs sākām agresīvi un izskatījās, ka kanādieši bija pārsteigti, ka labi sākām spēli. Uzsēdāmies virsū, neļāvām viņiem spēlēt pēc viņu sistēmas. Spēles beigās nenoturējāmies kā komanda un salūzām kaut kādā momentā. Tā bija kā mācība, ka pa vienam spēle neaizies. Ir jāieliek komandas darbs.”

„Rītdienas spēlei noskaņosimies tāpat kā visām pārējām. Ir jāuzvar jebkura spēle, ja grib kaut ko sasniegt. Mēģināsim uzvarēt. Citu domu nav.”

 

Saistītie raksti

Sadarbības partneri