Hārtlijs: "Gribam būt vienoti kā ģimene"

Foto: Mārtiņš Aiše

Ar atklāto treniņu, sestdien noslēdzās Latvijas hokeja valstsvienības četru dienu treniņnometne. Latvijas hokeja valstsvienības galvenais treneris Bobs Hārtlijs noslēdzošajā preses konferencē dalījās par treniņnometnē padarīto un citiem novērojumiem.

"Vispirms gribu teikt, ka esmu priecīgs par šo četru dienu nometni, jo spēlētāji lieliski strādāja. Sākām darbu pie taktikas un detaļām. Gribēju izmantot šīs dienas, lai iepazītos ar viņiem. Treniņi pagāja labi un visi ir priecīgi. Arī atklātais treniņš bija lielisks. Par to ir arī hokejs – vienot valsti."

"Kad pieņēmu šo darbu, lūkojos pēc tāda, kur varētu strādāt ar lieliskiem cilvēkiem. Man teica, ka latvieši ir lepni un vienmēr cenšas visu darīt pēc labākās sirdsapziņas. Esmu ļoti priecīgs par paveikto. Palikšu šeit vēl, došos uz atsevišķu komandu treniņiem un spēlēm. Man tā būs vēl viena iespēja novērtēt hokejistus. Treniņi ir viens, bet tagad redzēšu viņus spēlēs. Dažreiz spēlētāji nav tik labi treniņos, bet spēlēs ir pavisam citādāki. Šobrīd nepieņemsim nekādus lēmumus par spēlētājiem, tam vēl ir par ātru. Mums vēl ir daudz laika, treniņu un spēļu, lai atrastu labāko sastāvu."

"Esmu redzējis dažas “Dinamo” spēles. Tomēr tas ir TV, nav nekā labāka par būšanu klātbūtnē, jo tad redzi arī to, kas notiek pēc spēles – ķermeņa valoda un viss pārējai. Gatavošanos pasaules čempionātam uzsāksim 6. martā un sākumārenēsimies četras dienas nedēļā, mums būs arī komandas saliedēšanas pasākumi, kas ir ļoti svarīgi, tajos līdzi ņemot arī sievas. Gribam būt kā vienota ģimene."

"Treniņos mums bija ātrums, jo mums ir daži labi slidotāji. Vēlamies būt atbildīgi aizsardzībā, taču mums ir jāgūst vārti, lai uzvarētu hokeja spēli. Aizsargiem arī būs sava brīvība, uzbrukumā viņi būs kā otrais vilnis. Vārtu gūšana ir ļoti svarīga, visiem jātiek pie savas iespējas", rezumēja galvenais treneris.

Sadarbības partneri