U20 izlase atbildes spēlē izcīna sauso uzvaru pār Kazahstānu +Foto

Foto: Mārtiņš Aiše

Ērika Miļuna vadītā Latvijas U20 izlase, gatavojoties pasaules čempionātam, "Volvo SC" ledus hallē aizvadījusi otro pārbaudes spēli pret Kazahstānas vienaudžiem. Mūsu hokejisti pēc vakardien piedzīvotā zaudējuma, šodien revanšējās ar 3:0.

Mača pirmajā periodā mūsējiem bija problēmas ar spēles disciplīnu - ceturtajā minūtē divu minūšu sodu par turēšanu ar rokām nopelnīja Rihards Paškausks, bet septītajā minūtē Juliāns Misjus veica uzbrukumu galvas un kakla rajonā, par ko saņēma 5+20 minūšu sodu līdz spēles beigām. Daudzās minūtes mazākumā, labi spēlējot vārtsargam Denijam Romanovskim, izdevās izturēt, bet perioda beigās pašiem bija iespēja divreiz spēlēt vairākumā, taču rezultāts tā arī netika atklāts - 0:0.

Otrā perioda sākumā galvenais treneris atkal noteikti bija neapmierināts ar spēles disciplīnu - kaudze ar noraidījumiem, Eduardam Fjodorovam arī desmit minūšu disciplinārais sods, bet Romanovskis joprojām spēja saglabāt mājiniekus pie neizšķirta. Perioda beigu daļā Roberts Štelmahers iemeta vairākumā jau spēlējot Latvijas U20 izlasei, tādējādi pēc 40 minūtēm uz tablo minimāls 1:0 pārsvars mājiniekiem.

Arī trešā perioda ievadā vairāk ar ripu spēlēja kazahi, bet pašu noraidījumi deva iespēju latviešiem, un Eduards Fjodorovs 44. minūtē dubultoja Latvijas pārsvaru - 2:0. Elvis Dins Kalnbērziņš izcēlās trīs minūtes vēlāk, un mājinieki jau bija pavisam tuvu uzvarai - 3:0. Arī mača noslēdzošajā daļā Romanovskis vārtos bija pārliecinošs, un Latvijas U20 izlase izcīnīja uzvaru ar 3:0. 

Par labāko spēlētāju Latvijas izlases rindās atzina jau pieminēto Deniju Romanovski, kurš atvairīja visus 34 kazahu metienus.

Sadarbībā ar Sportacentrs.com

Latvija U20 - Kazahstāna U20 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Vārti: 36:59 Štelmahers (Bakanovs, Ahtonovs) 1:0, 43:34 Fjodorovs (Kalnbērziņš, Jansons) 2:0, 46:47 Kalnbērziņš (Štrombergs, Jansons) 3:0
Metieni: 37:34
Vārtsargi: Denijs Romanovskis - Antons Brujevs

Sadarbības partneri