Miļuns: "Puiši noskaņoti rīt izcīnīt uzvaru pār frančiem"

Foto: Mārtiņš Aiše

Latvijas hokeja izlase piektdien Slovēnijā ar 0:4 zaudēja Baltkrievijas valstsvienībai. Piedāvājam galvenā trenera Ērika Miļuna un izlases debitanta 18 gadus vecā Gustava Dāvja Grigāļa pēcspēles komentārus.

Ēriks Miļuns:

„Spēle bija spraiga. Baltkrievi šodien bija nedaudz labāki. Atšķirībā no mūsu vakardienas spēles, fiziskā un emocionālā stāvokļa, baltkrievi šodien izskatījās svaigāki. Kopumā cīņasspars bija, emocijas varēja būt vairāk. Jāsaka, ka baltkrievi pelnīti uzvarēja. Kaut gan, ja mēs būtu izmantojuši savas izdevības, izgājienus viens pret vārtsargu, vēl citus momentus, iespējams, būtu cits rezultāts. Jāņem vērā, ka mūsu sastāvs tomēr gan jauns, gan eksperimentāls. Ja mēs runājam par U20 puišiem, tad Grigals nostāvēja labi. Darīja ko varēja. Noteikti baltkrievi varēja iemest vairāk. Divās aizvadītās spēlēs U20 spēlētāji savus mikromačus pagaidām nav zaudējuši. Visā spēlē izņemot divas maiņas, viņi spēlēja visu laiku. Pozitīvs ir tas, ka U20 kandidāti cīnās kā līdzīgi, nekrīt ārā. Protams pietrūkst realizācijas. Atmosfēra, ņemot vērā divus zaudējumus, ir saglabājusies pozitīva. Zaudējām objektīvi, vismaz šodien. Vakar bijām pelnījuši uzvaru, šodien visticamāk, ka nē. Puiši noskaņoti rīt izcīnīt uzvaru pār frančiem”, pauda izlases treneris Ēriks Miļuns.

 

 Gustavs Dāvis Grigals:

„Sākums bija ļoti grūts. Atvairīju pirmos metienus un spēle aizgāja. Neveiksmīgi iekrita daži goli. Iespējam pats biju kaut kur vainīgs. Nespējām gūt vārtus un aizķerties spēlē. Vakardienas mačs daudz iespaidoja. Nespējām atrast dzirksteli sevī iekšā. Puiši bija noguruši pēc tik emocionālas spēles”, sacīja Gustavs Dāvis Grigalis pēc savas debijas spēles Latvijas valstsvienības rindās.

 

 

Sadarbības partneri