LHF disciplinārās komisijas sēdes prot. Nr.4

Šī gada 29. novembrī notika ceturtā 2016./2017. gada sezonas Latvijas Hokeja federācijas disciplinārās komisijas sēde, kurā tika skatīti astoņi jautājumi.

1. Par Brocēnu NBSS spēlētāja Raivo Beinaroviča noteikumu pārkāpumu U 16 grupas spēlē Brocēnu NBSS – HK Ako š.g. 20 novembrī, kuru izskatīja tiesnešu komiteja un pārkvalificēja mača arbitru piešķirto 2+2 min noraidījumu uz 5+20 min noraidījumu par kaušanos un 25 min noraidījumu par spērienu pretiniekam.       

Nolēma:

1.1.Pamatojoties uz tiesnešu komitejas lēmumu pārkvalificēt mača arbitra piešķirto noraidījumu 2+2 min. uz 5+20 un 25 minūšu noraidījumiem, diskvalificēt Raivo Beinaroviču uz 5 (piecām) LBJMH spēlēm bez tiesībām  aizstāt spēles ar soda naudu, pamatojoties uz LHF DSN punktiem 15. un 26.

 

2. Par š.g. 20. novembra spēlē U 14 grupā starp Jūrmalas SS/EVHS – Daugavpils BSS Daugavpils hokejista Domasa Janušonisa noteikumu pārkāpumu pret Jūrmalas spēlētāju Artūru Dūmiņu, kura rezultātā pēc spēles jūrmalniekam konstatēta trauma un tiesnešu komitejas lēmumu par to, ka mača arbitru piešķirtais sods 5+20 minūtes ir adekvāts Janušonisa noteikumu pārkāpumam.

Nolēma:

2.1 Pamatojoties uz tiesnešu komitejas lēmumu par spēles tiesnešu piešķirtā soda atbilstību pārkāpumam, atstāt spēkē D. Janušonisam noraidījumu uz 5+20 minūtēm pamatojoties uz LHF DSN punktu 26.

 

3. Par š. g. 19. novembra U 18 grupas spēlē starp DKLRM (Elektrēni) – Pārdaugava Elektrēnu komandas hokejista Pauliusa Rumšvičiuas noraidījumu uz 25 minūtēm par pretinieka notriekšanu.

Nolēma:

3.1. Pamatojoties uz LHF DSN 15.1. diskvalificēt Pauliusu Rumšvičius uz 5 (piecām) LBJMH spēlēm.

 

4. Par š.g. 20. novembra U 11 grupas spēlē HS Rīga 06 – DKLRM (Elektrēni) DKLRM hokejistam Titas Kaškeliavičus piešķirto noraidījumu uz 25. min. par spērienu pretiniekam.

Nolēma:

4.1. Pamatojoties uz LHF DSN punktu 15.1. diskvalificēt Titu Kaškeliavičus uz 5 (piecām) LBJMH spēlēm.

 

5. Par DKLRM (Elektrēni)  U 11 komandas trenera Dovydas Kulevičius 20 min. sodu par tiesnešu lēmuma apstrīdēšanu.

Nolēma:

5.1. Pamatojoties uz LHF DSN punktiem 10. un 26. sodīt Elektrēnu  DKLRM treneri Dovydas Kuļevičius ar 142.- EUR soda naudu.

5.2. Soda nauda nomaksājama līdz š.g.15. decembrim un līdz soda naudas nomaksai trenerim aizliegts atrasties pie  komandas uz rezervistu soliņa.

5.3. Pamatojoties uz šī protokola 3., 4., un 5. punktos minētajiem DKLRM skolas hokejistu un trenera pārkāpumiem spēļu laikā, brīdināt Elektrēnu DKLRM hokeja skolu, ka līdzīgu gadījumu atkārtošanās gadījumā tiks lemts par skolas izslēgšanu no 2017. gada LBJMH čempionāta.

 

6. Par š.g.26.novembra virslīgas spēlē HK Zemgale – HK Prizma Kobas Jasa (Prizma) noraidījumu no laukuma uz 25 minūtēm un Jāņa Bērziņa (Zemgale) noraidījumu uz 2+20 minūtēm, kas viņam bija otrais lielais sods 10 dienu laikā, par iziešanu laukumā no rezervistu soliņa konflikta laikā..

Nolēma:

6.1. Pamatojoties uz LHF DSN punktu 7.1. diskavalificēt Kobu Jasu par kautiņu uz 4 (četrām) virslīgas spēlēm ar tiesībām divas spēles aizstāt ar soda naudu.

6.2. Pamatojoties uz LHF DSN punktu 7.3. par iesaistīšanos konfliktā, izejot no sodīto soliņa, diskvalificēt Jāni Bērziņu uz 4 (četrām) virslīgas spēlēm ar tiesībām divas spēles aizstāt ar soda maudu.

 

7. Par komandas AKO protestu par š.g. 27. novembra U 16 grupas spēlē Valmieras HK/BSS – AKO spēlētāja R. Kamergrauža neatļautu iesaistīšanu spēlē.

Nolēma:

7.1. Pamatojoties uz hokeja spēles noteikumiem atstāt spēkā Valmieras HK/BSS – AKO spēles rezultātu 4:3.

7.2. Lai turpmāk izvairītos no līdzīgiem pārpratumiem ar gados vecāku spēlētāju pielaišanu spēlēšanai jaunākā vecuma grupā, sasaukt LBJMH direktorāta sanāksmi š.g. decembra mēnesī, atkārtotai lemšanai par gados vecāku spēlētāju pielaišanu spēlēšanai jaunākā vecuma grupā.

 

8. Par kārtības nenodrošināšanu hallēs LBJMH spēļu laikā kā rezultātā  notikuši rupji sabiedriskaš kārtības pārkāpumi.

Nolēma:

8.1. Ņemot vērā pēdējo nedēļu laikā notikušos sabiedriskās kārtības noteikumu rupjos pārkāpumus LBJMH spēļu laikā, kā arī mēģinājumus fiziski iespaidot spēļu tiesnešus, uzdot visiem LBJMH čempionātā startējošajiem klubiem pievērst pastiprinātu uzmanību sabiedriskās kārtības nodrošināšanai hallē un obligāti novērst spēles tiesnešiem, ceļā no ģērbtuvēm uz laukumu un atpakaļ, jebkuru iespēju tikties, kontaktēties ar skatīājiem, komandu pārstāvjiem.

8.2. Noteikt, ka sabiedriskās kārtības nenodrošonāšanas atkārtošanās gadījumā klubam var tikt piemērots sods – LBJMH spēle bez skatītājiem.