LHF valdes sēdes 8. novembra lēmumi

8. novembrī notika kārtējā Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valdes sēde. Dienas kārtībā tika skatīti jautājumi par: - atskaite par nacionālo izlašu dalību starptautiskajos turnīros; - Nacionālās izlases galvenā trenera identificēšanas un virzīšanas gaita; - V. Koziola atskaite par tikšanos ar NHL komisāra vietnieku B. Dailiju; - Gatavošanās U20 pasaules čempionātam Kanādā.

Atzinīgi par „Baltic Challenge Cup” turnīru Igaunijā izteicās Latvijas klubu izlases galvenais treneris Oļegs Sorokins. Viņš atzina, ka sacensības bija noorganizētas augstā līmenī. „Sastāvu veidojām, lai tam būtu kaut kāda perspektīva nākotnē, lai būtu spēlētāji, kuri vēl varēs pacīnīties par iekļūšanu lielajā izlasē. Komanda spēlēja ļoti labi, kaut bija jūtams lielo turnīru trūkums. Kopumā esam apmierināti un ceram uz veiksmīgu šī turnīra attīstīšanos nākotnē”, sacīja Sorokins.

Par U17 izlases startu starptautiskajā turnīrā Baltkrievijā ziņoja izlases galvenais treneris Miks Dzindulis: „No sportiskā viedokļa rezultāti bija sliktāki nekā pati parādītā spēle. Bija jūtams, ka komanda vēl nebija saspēlējusies. Puiši cīnījās, bija vēlme sevi apliecināt. Kopumā lieliska starptautisko spēļu pieredze”, teica Dzindulis.

Pozitīvi par Latvijas izlases startu „Euro Ice Hockey Challenge” turnīrā izteicās komandas galvenais treneris Ēriks Miļuns: „Turnīrs viennozīmīgi vērtējams ar plus zīmi. Labi nospēlēja U20 jaunā maiņa, arī vārtsargs Grigals. Spēle ar Slovēniju parādīja vietējo tiesnešu līmeni. Baltkrievijas izlase turnīrā uzvarēja pelnīti, kaut gan varējām spēlē aizķerties.” Miļuns valdes sēdē uzsvēra, ka šādos turnīros Latvijas izlasei ir jāpiedalās biežāk, lai varētu apzināt izlases tuvākās rezerves. „Viennozīmīgi mums rezerves lielajai izlasei ir, un tikai caur šādiem turnīriem mēs varam viņus novērtēt klātienē,” optimistisks bija Miļuns.

Šobrīd LHF ir apzinājusi vairākus Latvijas hokeja valstsvienības galvenā trenera amata kandidātus, kuri jau pietiekami skaļi ir apliecinājuši sevi starptautiskajā mērogā. LHF valde pilnvaroja ģenerālsekretāru Viesturu Koziolu sākt vest sarunas ar potenciālajiem kandidātiem.

LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols informēja LHF valdi par tikšanos ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komisāra vietnieku Bilu Dailiju. Viņš atzina, ka visas nacionālās federācijas aktīvi sadarbojas ar NHL, ņemto vērā noslēgtos sadarbības līgumus. Koziols informēja, ka NHL vadībai tika izteikts priekšlikums Latvijā noorganizēt kādu no NHL atklāšanas spēlēm. NHL atklāšanas spēles Eiropā nav nekas jauns. Jau iepriekš spēles tika rīkotas Prāgā, Stokholmā un Londonā.

LHF valde apstiprināja Latvijas U20 hokeja izlases gatavošanās plānu U20 pasaules čempionātam. Latvijā pieejamie junioru izlases kandidāti uz pirmo koptreniņu pulcēsies 6. decembrī. „Volvo SC” ledus hallē. Treniņnometnes ietvaros tiks aizvadītas divas pārbaudes spēles ar Kazahstānas U20 izlasi. Ērika Miļuna vadītā komanda uz Kanādu dosies 17. decembrī, kur tai pievienosies Ziemeļamerikā spēlējošie U20 kandidāti. Kanādā paredzētas divas pārbaudes spēles ar Dānijas vienaudžiem un vietējo koledžas komandu.