LHF valdes sēdes 19. marta lēmumi

19. martā notika Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ikmēneša valdes sēde. Dienas kārtībā bija jautājumi par:
- Latvijas hokeja izlases galvenā trenera palīga apstiprināšana;
- Latvijas čempionāta norises gaita;
- Dažādi

LHF valde vienbalsīgi apstiprināja, ka Latvijas hokeja izlases galvenajam trenerim Aleksandram Beļavskim pasaules čempionātā Čehijā asistēs 61 gadus vecais kanādiešu speciālists Toms Kūlens (Tom Coolen), kurš jau iepriekš strādāja ar valstsvienību un bijis Teda Nolana asistents. Toms Kūlens Latvijas hokeja izlases treneru štābam plāno pievienoties aprīļa vidū.

Par Latvijas čempionātu gaitu LHF valdi iepazīstināja LHF sporta direktors Mārtiņš Pagodkins. Viņš ziņoja, ka Virslīgā ir noslēgušās ceturtdaļfināla spēles. Sīvākā cīņa izrādījās starp HS „Rīga/Prizma” un HK „Zemgale/LLU”, kur līdz 3:2 sēriju uzvarēja jelgavnieki. Pusfinālā savā starpā tiksies HK „Mogo” ar HK „Zemgale/LLU” un HK „Liepāja” ar HK „Kurbads”. 1. Līgas regulārā sezona noslēgsies 29. matā. Pirmās četrās komandas pēc regulārās sezonas aizvadīs izslēgšanas spēles. Pēc reglamenta izslēgšanas turnīra pusfināla un spēles par trešo vietu uzvarētājs tiks noteikts divu spēļu summā. Savukārt fināls tiks aizvadīts līdz vienas komandas trīs uzvarām. LBJMH jaunākajā U-10 grupā sacensības jau noslēgušās. Uzvaru izcīnīja „Prizma/Pārdaugava” jaunie censoņi. Pārējās grupās vēl notiek cīņas par medaļām.

LHF valde apstiprināja, papildināt LHF treneru padomi ar Liepājas hokeja skolas treneri Aleksandru Cicurski. LHF disciplinārā komisijā Haralds Modra Ozoliņbeika vietā iecelt Anatoliju Kuzņecovu.

Sadarbības partneri