50. jubileju svin visvairāk spēļu Latvijas valstsvienībā aizvadījušais hokejists Rodrigo Laviņš

2024. gada 3. augustā savu 50. dzimšanas dienu svin viens no visu laiku labākajiem Latvijas hokeja aizsargiem Rodrigo Laviņš (dzimis 1974. gada 3. augustā Rīgā), kurš Latvijas valstsvienības sastāvā ir piedalījies 226 spēlēs, kas ir rekords, kuru pārspēt būt ļoti sarežģīti.

Latvijas valstsvienības sastāvā Rodrigo Laviņš spēlēja jau pirmajā spēlē pēc neatkarības atjaunošanas 1992. gada 7. novembrī Rīgas Sporta pilī pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē pret Lietuvu, bet pēdējo spēli aizvadīja 2014. gada 20. maijā pasaules čempionātā Minskā (Baltkrievija) pret Šveici. Šo nepilno 22 gadu laikā Rodrigo Laviņš Latvijas valstsvienības sastāvā piedalījās 3 olimpiskajās spēlēs, 14 pasaules čempionātos (12 elites grupā, kā arī pa vienam B un C grupās), kopumā 226 spēlēs izceļoties ar 17 vārtu guvumiem un 38 rezultatīvām piespēlēm, kā arī nopelnot 189 soda minūtes. Rodrigo Laviņš ir bijis arī Latvijas valstsvienības kapteinis, un vienmēr līdzjutēju atmiņā paliks ar saviem spilgtajiem spēka paņēmieniem.

Rodrigo Laviņš savas ilgās profesionālās karjeras laikā ir spēlējis dažādos Latvijas klubos (Starpnacionālajā Hokeja līgā, Baltkrievijas Atklātajā čempionātā un KHL), Ziemeļamerikā ECHL un IHL, kā arī Somijas, Zviedrijas un Krievijas spēcīgākajās līgās. 

Pēc spēlētāja karjeras beigām 2015. gadā Rodrigo Laviņš pievērsās trenera arodam, un arī izveidoja savu hokeja skolu “R. Laviņa hokeja skola” un hokeja klubu “Baltu Vilki”. 2024. gada pasaules čempionātā Čehijā Latvijas valstsvienības sastāvā divas spēles aizvadīja Rodrigo Laviņa vecākais dēls Martins Laviņš (2003).

Latvijas Hokeja federācija sirsnīgi sveic Rodrigo Laviņu 50. dzimšanas dienā!!!

Sadarbības partneri