LHF valdes sēdes 27. aprīļa lēmumi

27. aprīlī notika Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ikmēneša valdes sēde. Dienas kārtībā bija jautājumi par:
- Latvijas hokeja izlases starts pasaules čempionātā;
- Latvijas čempionātu norises gaita;
- Dažādi

Par gatavību pasaules čempionātam LHF valdi iepazīstināja Latvijas valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Beļavskis. Viņš atzina, ka gatavošanās čempionātam tika uzsākta 16. martā. Kandidāti tika nodarbināti gan uz ledus, gan svaru zālē. No astoņām pārbaudes spēlēm, tika uzvarētas trīs. Pēdējā divas uzvaras tika izcīnītas savu skatītāju priekšā pret slovākiem. Uz pasaules čempionātu galvenais treneris plāno vest 26 spēlētājus (3 vārtsargus, 8 aizsargus un 15 uzbrucējus). Visi hokejisti čempionātam gan netiks pieteikti, jo tiek sekots Kristera Gudļevska un Ronalda Ķēniņa gaitām Ziemeļamerikā. LHF valde kā valstsvienības uzdevumu, gaidāmajā pasaules čempionātā, noteica iekļūšanu labāko desmit komandu pulkā. Izlases mērķi paliek nemainīgi – iekļūšana 1/4finālā.

Par Latvijas čempionātu gaitu LHF valdi iepazīstināja LHF sporta direktors Mārtiņš Pagodkins. Viņš ziņoja, ka Virslīgā uzvaru izcīnīja HK „Mogo”, tādējādi nodrošinot dalību IIHF kontinentālā kausa izcīņā. Par pirmās līgas čempioniem kļuva HS „Rīga98” komanda, kas spraigā cīņā uzveica HK „Liepāja Juniors” vienību. Arī LBJMH visās vecuma grupās medaļas ir sadalītas. Kopumā sezonā sešās vecuma grupās tika aizvadītas gandrīz 800 spēles.

LHF valde tika informēta, ka LHF veterānu komitejā notika priekšsēdētāja pārvēlēšanas. Par jauno priekšsēdētāju kļuva hokeja treneris Gundars Gailis. Iepriekšējam komitejas vadītājam Uldim Opitam tika goda priekšsēdētāja postenis.

LHF valdes atzinīgi novērtēja Latvijas U-18 hokeja izlases startu pasaules čempionātā elites divīzijā. Cīņā par palikšanu augstākajā divīzijā tika uzveikta Vācijas jauniešu izlase. Abās spēlēs ar vienādu rezultātu 5:3.

Sadarbības partneri