Harijs Vītoliņš: Disciplīna noteikti ir jāuzlabo

Latvijas nacionālā hokeja izlase piektdien “Kaufland” kausa izcīņu noslēdza ar zaudējumu (0:3) pret Slovākiju un turnīrā ieņēma otro vietu.

“Ir jāspēlē visas 60 minūtes. Pirmās desmit minūtes nogulējām. Lai arī kā mēs brīdinātu, ka slovāki ļoti aktīvi uzsāk maču – mūsu sniegums izpalika. Zaudējām visas divcīņas,” kritisks par spēles sākuma bija Vītoliņš.

“Vēlāk izdevās atgriezties spēlē, bija līdzīgs mačs,” atzina Latvijas izlases galvenais treneris. “Slovākija, protams, mūs “pārmētāja”, bet bija daudz labu momentu, lai gūtu vārtu. Viennozīmīgi nospēlējām daudz labāk nekā pērn šajā turnīrā decembrī. Šoreiz kustība bija laba un divcīņas sākām uzvarēt. Disciplīna noteikti ir jāuzlabo. Lai arī kādus tiesnesis lēmumus pieņemtu, bija pārāk daudz noraidījumu. Jāspēlē vienkāršāk, mēģinājām skaisti izspēlēt.”

Pirmajā "Kaufland" mačā ceturtdien Latvija ar rezultātu 5:0 sagrāva Norvēģijas valstsvienību.

Latvijas hokeja izlasei šis bija otrais sabraukums jaunajā sezonā. Pirmajā reizē Vītoliņa vadītā valstsvienība novembrī savā laukumā divas reizes (3:1 un 4:1) apspēlēja Francijas izlasi, kas būs mūsu pretinieki arī nākamā gada Pasaules čempionātā Ostravā.

Nākamais valstsvienības spēles jau būs pavasarī. Gatavojoties 2024. gada Pasaules čempionātam, Latvijas izlasei gaidāmas pa divām cīņām savā laukumā ar Austriju, Somiju un Norvēģiju, bet ar Šveici plānotas izbraukuma cīņas.

 

 

Sadarbības partneri