Ezītis Spaikijs kļūst par LHF oficiālo talismanu!

Latvijas līdzjutējiem labi zināmais ezis Spaikijs turpmāk būs Latvijas Hokeja federācijas (LHF) oficiālais talismans.

Spaikijs bija galvenais personāžs 2021. un 2023. gada IIHF Pasaules čempionātā hokejā, kas norisinājās Rīgā un Tamperē/Rīgā. 

2023. gada IIHF Pasaules čempionāts hokejā Latvijas hokeja valstsvienībai izrādījās visu laiku veiksmīgākais turnīrs. Mūsu komanda pirmo reizi vēsturē, savu līdzjutēju priekšā, pārvarēja ceturtdaļfinālu un spēlē par trešo vietu ieguva bronzas medaļas. Tāpēc lemts, ka Spaikijam uz krekla būs 23. numurs. 

"Latvijas hokeja līdzjutēji jau paspējuši iemīlēt ezīti Spaikiju,” sacīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs. “Pēdējos divos gados Spaikijs bija jauka figūra mūsu sporta kultūrā. Šis talismans bija klāt tik sarežģītā laikā, kad turnīru aizvadījām COVID-19 režīmā, kā arī atradās līdzās neizmirstamākajā hokeja notikumā mūsu valstī – “Sapņu komandai 2023” un bronzas godalgām. Esmu pārliecināts, ka Spaikijs vēl ilgus gadus priecēs mūsu līdzjutējus.”

“Kopš 2021.gada Spaikijs ir kļuvis par neatņemamu orgkomitejas darbinieku un draugu tūkstošiem līdzjutēju. Ar lielāko prieku arī turpmāk redzēsim Spaikiju Latvijā, Latvijas Hokeja federācijas organizētajos pasākumos. Lai ezis nes veiksmi un izdošanos!” sacīja 2021. un 2023. gada orgkomitejas vadītājs Rīgā - Edgars Buncis.

LHF jaunais talismans būs redzams ikdienas nozīmīgajos notikumos, aktivitātēs un priecēs hokeja spēlēs.

Sadarbības partneri