Torņu spēles Latvijas virslīgā

Pirms Baltijas/Latvijas hokeja virslīgas starta atradu gana daudz intrigu, kas varētu krāšņot šo turnīru. Pirmkārt jau intrigas uzpeld visu četru mūsu vadošo komandu dueļos. Un, ja intrigas īsti nav, kā tas bija “Mogo” un “Zemgales” spēlē (1:5), tad tās var atrast laukuma tuvumā.

Ja čempionāta starta mačā Jelgavā mogieši netaisnīgi netika vismaz pie punkta, tad atbildes spēle Šmerlī praktiski ritēja uz vieniem – Henrija Anča sargātajiem vārtiem. Pag, pag! Vai tad to var saukt par spēli uz vieniem vārtiem, ja trešajā trešdaļā zaudētāji met 18, bet uzvarētāji tikai divas reizes, ar vienu no šiem metieniem arī gūstot vārtus? Mjā, statistika ne vienmēr kalpo kā varenākais arguments. Pēc šīs spēles hokeja ķēķī paklīda runas, ka “Mogo” meklējot... drošāku vārtsargu. Ančs esot nestabils un pārāk smagsvarīgs... It kā jāpiekrīt, taču pirmās trīs ripas viņa vārtos nonāca, spēlējot mazākumā. Un visā spēlē zaudētājiem pat bija metienu pārsvars – 26:22. Varbūt ne tajā stepē “Mogo” priekšnieki meklē vainīgo? Varbūt uzbrucējiem vispirms jāpadara savs darbs, nevis jāpelna noraidījumi? 

No otras puses: tieši līderu spēlēs arī labāk ieraugāms, ko kurš spēj. Tā pēc “Zemgales” nelaimīgajā 4:5 papildlaika zaudējuma “Prizmai” lielākais grēkāzis Aleksandrs Galkins pazaudēja vietu jelgavnieku sastāvā, bet vārtsargs Mariuss Bajaruns-Galejs no pirmā vārtsarga kļuva par vārtsargu trenera Riharda Cimermaņa dublieri. Laukumā. Nu nedrīkst tāds pieredzējis buks kā Galkins tik vienkārši palaist garām Patrika Zabusova izskrējienu 1:0! Tāds ir hokejs: kur vienam prieki, otram bēdas.

Otrdien Imantā otro reizi šajā sezonās nūjas krustos “Prizma” un “Zemgale”. Vai intrigai būs turpinājums? Pārējos piecos mačos uzvarētājs vairāk nojaušams, bet varbūt, ka Lietuvas ledus ripuļa līderi “Kaunas City” centīsies iekost Latvijas šā brīža līderim “Zemgalei”? 

Regulārā čempionāta pēdējās divas savstarpējās spēles nedēļas nogalē aizvadīja HS “Rīga” un Tallinas “Panter” – 5:1 un 1:4. Tabulā abiem kopā ar “Kaunas City” pa  astoņiem punktiem, kas dod 5., 6. un 7. vietu. Līderim “Zemgalei” – 18 punktu, kam ar 14 punktiem seko trio - “Mogo”, “Kurbads” un “Prizma”. Interesanti. Bet līdz izslēgšanas spēlēm vēl tālu.       

Jānis MATULIS

 

Sadarbības partneri