Aizvadīta pirmā Kivlenieka piemiņas programma jaunajiem vārtsargiem

Godinot mūžībā aizgājušā Latvijas vārtsarga Matīsa Kivlenieka piemiņu, aizvadītās nedēļas nogalē Volvo ledus hallē, Imantā norisinājās jauno vārtsargu iesaistes projekts - KIVI programma.

KIVI programmā piedalījās 16 jaunie censoņi vecumā no 6 līdz 10 gadiem, kuri vēlējās izmēģināt vārtsarga pozīciju hokeja spēlē. Katram no šiem jaunajiem hokejistiem bija sagatavots pilnībā jauns vārtsargu ekipējumus un krekls ar KIVI programmas dizainu. 

Sestdien pasākumu atklāja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs, KIVI programmas vadītājs Toms Broks un vārtsargu treneris Edgars Lūsiņš. Atklāšanas pasākumā piedalījās arī jauno hokejisti vecāki, kuri neslēpa sajūsmu par bērnu prieku un unikālo iespēju izmēģināt spēkus vārtsarga pozīcijā.

Treniņprocesā un darbā ar jaunajiem hokejistiem Edgaram Lūsiņam asistēja arī U20 valstsvienības vārtsargi Bruno Brūveris un Patriks Bērziņš un vārtu vīri Linards Feldbergs un Deivs Rolovs. 

“Esam ļoti priecīgi uzsākt šo pirmo jauno vārtsargu iesaistes projektu. Liels paldies NHL klubam Kolumbusas “Blue Jackets”, kas palīdzēja realizēt šo ideju. Šis ir fantastisks veids, kā godināt Matīsu. Mūsu plānos ir īstenot KIVI programmu visā Latvijā. Ceru, ka puiši un meitenes, kas pamēģinās šo unikālo pozīciju hokeja spēlē, iespējams, kādreiz kļūs par augsta līmeņa vārtsargiem,” sacīja LHF ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs. 

KIVI programmas ietvaros svētdien uz treniņiem bija ieradies Latvijas nacionālās hokeja valstsvienības centra uzbrucējs, 2023. gada Pasaules čempionāta hokejā bronzas medaļas ieguvējs Rodrigo Ābols, kurš motivēja bērnus ar draudzīgu uzrunu un priecēja ar autogrāfiem.

KIVI programma 8. un 9. jūlijā startēs arī Jelgavas ledus hallē.

Tā kā programmā ir ierobežots vietu skaits, klubiem, kuri U9, U10 vecuma grupā šosezon piedalījās LHF rīkotajās sacensībās, tiek atvēlēts noteikts dalībnieku vietu skaits attiecīgajās norises vietās.

Katrā nometnē ir paredzēta vieta 16 hokejistiem - iesācējiem (2013.g. dz. un jaunāki), kuri līdz šim nav spēlējuši vārtsarga pozīcijā vai ir tikko sākuši. Dalībniekiem uz nometnes laiku tiks nodrošināts vārtsarga ekipējums pilnā apmērā, izņemot slidas, kuras katram dalībniekam ir jāņem līdzi. Būs arī "sausie" treniņi, tādēļ dalībniekiem līdzi jāņem arī sporta tērps. 

Atceroties un sirsnīgi pieminot Matīsu, Latvijas Hokeja Federācija rod iespēju hokeju darīt pieejamāku Latvijas bērniem. Latvijas Hokeja Federācija izsaka lielu pateicību Kolumbusas “Blue Jackets” organizācijai par šo iniciatīvu un ar lielu aizrautību realizēs "Kivi bērni" programmu.

 

 

Sadarbības partneri