Latvijas izlase aizraujošā mačā uzveic Lielbritāniju

Gatavošanos pasaules čempionātam hokejā turpina Latvijas izlase, kas šovakar pārbaudes spēlē ar 6:3 viesos pieveica Lielbritāniju. Ar vārtiem izcēlās Rihards Bukarts, Oskars Batņa, Toms Andersons, Ronalds Ķēniņš, Mārtiņš Dzierkals un Miks Indrašis. Dzierkals un Indrašis meta tukšos vārtos. Sadarbībā ar Sportacentrs.com.

Latvijas izlase otrā perioda ievadā divas reizes iekrita aizsardzībā un nonāca iedzinējos ar 0:2. Vispirms izgājienu pret Ēriku Vītolu izmantoja Olivers Beteridžs, turpinājumā pēc kombinācijas tukšos vārtos meta Džonijs Kurens.

Drīz pēc tam Rihards Bukarts saņēma caururbjošu Mārtiņa Dzierkala piespēli, tika pie brīva metiena no kreisās malas un panāca 1:2.

Bukarts un Dzierkals vakar nespēlēja, tāpat kā Kristaps Zīle. Viņi sastāvā nomainīja Kasparu Daugaviņu, Rihardu Mareni un Kristoferu Binduli.

Daugaviņa prombūtnē kapteiņa uzšuve rotāja Uvja Balinska kreklu.

Otrā perioda beigās Vītolam neizdevās apsteigt Šonu Norisu, kurš rāvās uz Latvijas vārtiem un tika pie metiena tukšos vārtos. Lielbritānija atjaunoja divu vārtu pārsvaru – 3:1.

Taču Latvijas izlase atguvās vēl pirms pārtraukuma. Ar 52 sekunžu intervālu vārtus guva Oskars Batņa un Toms Andersons.

53. minūtē uzvaras vārtus guva Ronalds Ķēniņš, kurš atradās īstajā laikā un īstajā vietā, lai atlēkušo ripu raidītu tukšā stūrī.

Laukuma saimnieki trīs minūtes līdz beigām tika pie vairākuma un nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, bet tas noveda pie vēl diviem Latvijas vārtiem.

Tukšā cietoksnī ripu ieraidīja gan Dzierkals, gan Miks Indrašis, tādējādi Latvijas izlase svinēja uzvaru ar 6:3.

Latvijas valstsvienība nākamās pārbaudes spēles aizvadīs Rīgā pret Šveici.

Lielbritānija – Latvija 3:6 (0:0, 3:3, 0:3)

Vārti: 22:06 Beteridžs (O'Konors) 1:0, 26:22 Kurens (Volers, Leiks) 2:0, 28:51 Ri. Bukarts (Dzierkals, Bergmanis) 2:1, 38:35 Noriss 3:1, 38:55 Batņa (Jaks, Zīle) 3:2, 39:47 Andersons (Ločmelis) 3:3, 52:13 Ķēniņš (Ločmelis, Indrašis) 3:4, 58:06 Dzierkals (Batņa, mazākumā, tukšos vārtos) 3:5, 58:49 Indrašis (Melnalksnis, tukšos vārtos) 3:6
Vārtsargi: Džeksons Vistls – Ēriks Vītols
Labākie: Džonijs Kurens – Miks Indrašis

Digital Matter icon

 

Sadarbības partneri