Latvijas izlase aizraujošā mačā piekāpjas Somijai

2022. gada pasaules čempionātā otro zaudējumu piedzīvojusi Latvijas izlase, kas, lai arī pirmā guva vārtus, tomēr pārsvaru noturēt nespēja un izskaņā piekāpās turnīra saimniecei Somijai ar 1:2. Vārtus Latvijas izlasē guva Rūdolfs Balcers.

Mača pirmajā trešdaļā Latvijas izlase spēlēja ļoti disciplinēti un precīzi. Somijas hokejisti spēja izdarīt vien divus metienus pa latviešu vārtiem, abās epizodēs glābjot Elvim Merzļikinam. Perioda vidū Harija Vītoliņa vadītie hokejisti izvirzījās vadībā, kad pretuzbrukumā divi pret vienu aizskrēja Ronalds Ķēniņš un Rūdolfs Balcers. Pirmais piespēlēja otrajam, kurš bija nekļūdīgs - 1:0.

Otro trešdaļu Somijas hokejisti uzsāka ļoti aktīvi. Turnīra saimnieki jau pirmajās trīs minūtēs izdarīja vairāk metienus pa Merzļikina sargātajiem vārtiem nekā visā pirmajā trešdaļā. Sāpīgs Latvijas izlasei bija pirmais mazākums, kad noraidīts tika Roberts Bukarts. Mikaela Granlunda metiens tika bloķēts, ripai atsitoties pret laukuma apmali un izlecot vārtu priekšā, kur no asa leņķa to Latvijas vārtos ieraidīja Sakari Maninens, izlīdzinot rezultātu - 1:1. Pašā perioda izskaņā pieredzējušais Marko Antila klupināja Rodrigo Ābolu, sagādājot latviešiem otro vairākumu mačā.

Trešās trešdaļas ievadā Latvija bija aktīvāka, izdarītajos metienos pat apsteidzot Somijas hokejistus. Komandas apmainījās vairākiem uzbrukumiem, abiem vārtsargiem spēlējot teicami. Trīs minūtes un desmit sekundes līdz pamatlaika izskaņai noraidījumu izpelnījās Mārtiņš Dzierkals, bet 18 sekundes vēlāk somi izmantoja otro vairākumu. Precīzs metiens, kas arī vēlāk atnesa uzvaru, padevās Mikaelam Granlundam, kuram tā bija pirmā spēle čempionātā.

Atlikušajā laikā Harijs Vītoliņš pieprasīja pusminūtes pārtraukumu un Merzļikins pameta vārtus, laukumā nākot ceturtajam uzbrucējam. Rihards Bukarts tika grūsts apmalē, bet soģi pārkāpumu nefiksēja. Latvija vairs momentus neizveidoja un piedzīvoja otro zaudējumu.

Pēc spēles Latvijas izlases galvenais treneris neslēpa, ka ir sarūgtināts par mača iznākumu, kā arī norādīja, ka tiesneši pieslidojuši un atzinuši savu kļūdu.

Latvija - Somija 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)

Vārti: 8:52 Balcers (Ķēniņš) 1:0, 30:52 Maninens (Granlunds, Lehtonens) (vair.) 1:1, 57:08 Granlunds (Lehtonens, Maninens) (vair.) 1:2
Metieni: 17:20
Soda minūtes: 6:4
Vārtsargi: Merzļikins - Sateri

Sadarbības partneri