OHL Preses konference

Šodien Daugavas ledus hallē norisinājās Optibet Hokeja Līgas preses konference pirms gaidāmās sezonas , kura sāksies 4. septembrī ar spēli starp pagājušās sezonas finālistiem HK "Olimp/Venta 2002" un HK "Zemgale/LLU"

Preses konferenci atklāja Latvijas Hokeja federācijas prezidents Aigars Kalvītis, savā uzrunā visiem klātesošajiem norādot, ka nākošajā sezonā Optibet Hokeja Līgā jeb Latvijas virslīgā sagaidāms laba līmeņa turnīrs, ņemot vērā visu komandu galveno treneru kvalifikāciju ar lielo pieredzi un zināšanām.

LHF prezidentam piekrita arī “Optibet” zīmola Latvijā vadītāja Zane Liepa, apgalvojot, ka, pēc Latvijas hokeja izlases godam izcīnītas Olimpiskās ceļazīmes Latvijā turpinās hokeja svētki, sākoties Optibet Hokeja Līgas čempionātam. Tāpat arī, salīdzinājumā ar pagājušo sezonu, kura bija daudziem izaicinājumiem bagāta, šogad tiek cerēts, ka lielākoties visa čempionāta norise atgriezīsies normas robežās un līga varēs turpināt attīstīties.

Turpinājumā preses konferences vadītājs, LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols, aicināja katras komandas galvenos trenerus komentēt komandas gatavību sezonai, spēlētāju sastāva aktualitātes un izvirzītos mērķus gaidāmajā sezonā.

Pirmais izteicās Daugavpils “Dinaburga” treneris Ivans Kokins, kurš apgalvoja, ka šogad komandai ir gados salīdzinoši jauns sastāvs, pāris leģionāri, bet bez lielām “zvaigznēm”. Komanda trenējas jau no jūlija mēneša un mērķis ir katrā spēlē cīnīties par uzvaru.

Nākošais bija HK “Liepāja” komandas galvenais treneris Normunds Sējējs, kurš iezīmēja, ka salīdzinājumā ar pagājušo sezonu, komandu atstājuši 14 spēlētāji, bet ir spēlētāji no citām Latvijas komandām, kurus izdevies piesaistīt. Komandas komplektācija vēl nav beigusies, tiek meklēti vēl pāris kvalitatīvi uzbrucēji. “HK Liepāja” galvenais uzdevums šosezon ir cīņa par čempionāta godalgām.

 

“HS Rīga” galvenais treneris Oļegs Sorokins apgalvoja, ka šogad atkal ir praktiski jauns komandas spēlētāju sastāvs, liela daļa no pagājušas sezonas ir devusies prom. Šosezon sastāvā atkal būs pamatā U18 vecuma spēlētāji ar dažiem papildinājumiem no HK “Rīga” komandas un vēl pāris vecākiem spēlētājiem. Mērķi šosezon paliek nemainīgi – katrā spēlē cīnīties par katru laukuma centimetru un neko neatdot pretiniekam.

 

Jaunais HK “Olimp/Venta 2002” galvenais treneris Maksims Širokovs stastīja, ka komandu pametuši abi līdzšinējie treneri Aigars Cipruss un Jurijs Agureikins, kuri mainījuši darba vietas , dodoties attiecīgi uz Ķīnu un Daugavpili. Prom devušies arī jaunie spēlētāji, kā, piemēram, Arvils Bergmanis, Ričards Landmanis un vārtsargs Rūdolfs Lazdiņš, kurš pievienojies HK “Rīga” vienībai Krievijas junioru līgā. Tāpat prom ir arī visi importa spēlētāji, kas dos iespēju audzināt savus jaunos spēlētājus. Klāt sastāvam ir nākuši pieredzējušie Koba Jass un Kaspars Saulietis. Mērķis šosezon ir aizstāvēt Latvijas čempiontitulu, kā arī labi nostartēt IIHF Kontinentālajā Kausā.  

HK “Zemgale/LLU” komandas galvenais treneris Artis Ābols sacīja, ka līdzīgi kā Liepājas gadījumā, arī no Jelgavas komandu starpsezonā atstājuši 15 spēlētāji, kuri pārgājuši gan uz HK “Rīga” vienību, gan devušies uz ārzemēm. Taču, kā apgalvoja Ābols, vieta tukša nepaliks un vēl joprojām norisinās darbs ar sastāva papildināšanu. Līdz izslēgšanas spēlēm, iespējams, komandas sastāvs izskatīsies jau citādāk. Mērķis šajā sezonā komandai ir cīnīties par uzvaru čempionātā.

Savukārt “HK Mogo/LPSA” galvenais treneris Ģirts Ankipāns apgalvoja, ka atšķirībā no iepriekš pieminētajiem gadījumiem, komandai sastāvs daudz nav izmainījies, pāris jaunie, perspektīvie spēlētāji, kā Daniels Mūrnieks un Ričards Grīnbergs, ir atstājuši komandu. Taču sastāvam ir pievienojušies Oskars Bārtulis, Lauris Bajarūns un Deivids Sarkanis. Komanda gatavošanos sezonai uzsākusi jau jūlijā, ir aizvadītas vairākas pārbaudes spēles un komanda ir gatava sezonai. Mērķis šosezon ir cīnīties par uzvaru čempionātā.

Visbeidzot HK “Prizma” galvenais treneris Ēriks Miļuns pastāstīja, ka komandas sastāvs lielā mērā ir saglabājies no iepriekšējās sezonas, jo, lai arī pāris spēlētāji ir devušies prom, vietā nākuši gados jaunie spēlētāji, kuri atgriezušies no ārzemēm. Tāpat “Prizmas” vienību papildinājuši spēlētāji, kas pārnākuši no citām vienībām, kā piemēram, no “Mogo” komandas piesaistīti Jānis Straupe un Edgars Kurmis, kā arī nācis klāt pieredzējis vārtsargs Toms Broks. Komandas mērķis ir censties uzvarēt jebkuru pretinieku un cīnīties par tikšanu izslēgšanas spēlēs.

Atbildot uz žurnālistu jautājumu, kādēļ HK “Olimp/Venta 2002” treneru sastāvā notikušas tik lielas izmaiņas, jaunais galvenais treneris Maksims Širokovs atbildēja, ka Ciprusa gadījumā bija grūti sacensties ar piedāvājumu, kas trenerim peidāvāts Ķīnā, uz kurieni Cipruss arī ir devies. Savukārt Agureikina gadījumā, situācija tika skaidrota ar trenera Daugavpils saknēm un iespēju attīstīt Daugavpils ledus skolas hokeju.

Preses konferences noslēgumā uz jautājumu par Covid-19 ierobežojošajiem noteikumiem šosezon, Aigars Kalvītis atbildēja, ka salīdzinājumā ar pagājušo sezonu nekādas lielas izmaiņas nav plānotas, kā arī tiek cerēts, ka skatītājiem būs iespējas apmeklēt spēles klātienē visas sezonas garumā. Katrā ziņā līgas organizatori ir gatavi pielāgoties esošajai situācijai, lai rastu iespēju skatītājiem apmeklēt spēles. Kas attiecas uz komandām un personālu, tās ievēros līgas iekšēji izstrādātos drošības protokolus līdzīgi kā iepriekš.

 

Sadarbības partneri