Sorokins: "Lielākā problēma bija vārtu gūšana."

Pēc U18 pasaules čempionāta pēdējās spēles pret Zviedrijas vienaudžiem, kurā mūsu komanda šoreiz kapitulēja ar 0:7, Latvijas U18 izlases spēlētāji Pēteris Purmalis un Bogdans Hodass, kā arī komandas galvenais treneris Oļegs Sorokins atbildēja uz žurnālistu jautājumiem pēcspēles preses konferencē. Pēc viņiem komentāru par spēli sniedza arī Zviedrijas U18 izlases galvenais treneris Anders Eriksens.

 

Vai bija grūti šodien iziet uz spēli, zinot, ka tā vairs nevar Jums palīdzēt tikt ceturtdaļfinālā?

Pēteris Purmalis: “Es tā nedomāju. Mēs spēlējām labi un nepievērsām tam uzmanību. Pirms tam runājām ar puišiem, ka šī ir pēdējā spēle un mums ir labi jānospēlē.”

 

Ja atskatāties uz aizvadīto turnīru, vai bija kāds izšķirīgs moments, kas Jūsuprāt noveda pie zaudējumiem visās spēlēs.

Bogdans Hodass: “Mums jāspēlē visas spēles garumā, pilnas 60 minūtes. Kā arī mums vajadzēja izmantot savas iespējas un gūt vārtus.”

 

Kā vērtējiet aizvadīto spēli?

Oļegs Sorokins: “Mēs sākām diezgan labi un rezultāts neparādīja, cik smagi strādājām un cik daudz iespējas radījām. Nav brīnums, ka Zviedrijas izlasē vārtsargs tika nosaukts par spēles labāko spēlētāju. Viņš noturēja rezultātu tālāk no tā, uz kādu mēs cerējām.”

 

 

Ja atskatāties uz aizvadīto turnīru, vai bija kāds izšķirīgs moments, kas Jūsuprāt noveda pie zaudējumiem visās spēlēs.

O. Sorokins: “Lielākā problēma bija vārtu gūšana. Nevienā no spēlēm neguvām vārtus tajos brīžos, kad tas patiešām bija vajadzīgs, lai izlīdzinātu vai pietuvinātos rezultātā. Mums bija iespējas visās spēlēs un varējām uzvarēt. Šajā turnīrā tas neizdevās. Visi puiši gan cīnījās un mums mazliet pietrūka augstākās kvalitātes visās četrās maiņās, tādēļ turnīrā vairāk izmantojām pirmās divas maiņas. Varbūt šie puiši bija nedaudz vairāk saguruši tajos mirkļos, kad mums bija nepieciešams gūt vārtus.”

 

Ko domājiet par šīs dienas spēli?

Anders Eriksens, Zviedrijas U18 izlases galvenais treneris: “Tā bija grūta spēle, tā bija viņu pēdējā šajā turnīrā un viņi dosies mājās. Mēs sākām lēni un pēc skaitliskā vairākuma pirmajā periodā mēs nespēlējām labi, pretinieks bija labāks. Taču, spēlei progresējot, otrajā periodā mēs sākām gūt vairāk vārtus un spēles turpinājumā mēs bijām labākā komanda.”

Sadarbības partneri