Mežsargs: "Spēlējām labi, vienkārši nebija mūsu diena"

Pēc savas otrās spēles pasaules čempionātā pret Kanādas vienaudžiem Latvijas U18 izlases uzbrucējs Anrī Ravinskis un vārtsargs Kārlis Mežsargs, kā arī izlases galvenais treneris Oļegs Sorokins atbildēja uz žurnālistu jautājumiem pēcspēles preses konferencē. Pēc viņiem aizvadīto spēli komentēja arī kanādiešu aizsargs Brends Klārks.

 

Lai arī Jūs zaudējāt un nevienam nepatīk zaudēt, taču Jums jābūt diezgan apmierinātiem kā aizvadījāt šo spēli.

 

Anrī Ravinskis: “Bija diezgan skumīgi, ka zaudējām, bet mēs spēlējām labi. Aizvadījām labu spēli aizsardzības zonā. Mums nebija tik daudz metienu pa vārtiem kā Kanādai, bet mēs izmantojām savas iespējas.”

 

Kārlis Mežsargs: “Nevar būt apmierināts ar zaudējumu, vienmēr gribas uzvarēt. Puiši bija lieliski, mēs spēlējām labi, laikam šodien vienkārši nebija mūsu diena.”

 

Jūs, protams, zinājāt, ka iepriekšējā spēlē Kanāda uzvarēja Zviedriju ar 12:1.  Ko Jūs runājāt pirms spēles - kuras ir svarīgākās lietas, kas jādara, lai savaldītu kanādiešus un rastu iespēju uzvarēt?

 

Anrī Ravinskis: “Mēs nedomājām par vakardienu un tās notikumiem, koncentrējāmies šodienas spēlei. Vakardienas spēles rezultāts mūs nesatrauca.”

 

Kārlis Mežsargs: “Mums bija sapulce, kurā runājām par Kanādas spēli pret Zviedriju, bet mēs uz to nekoncentrējāmies. Tā bija viņu spēle pret Zviedriju. Mums bija sava jauna spēle pret Kanādu un iepriekšējo spēļu rezultāti mūs nesatrauca - koncentrējāmies uz savu spēli.”

 

Jums nekad nepatīk zaudēt spēles, bet Jums jābūt diezgan apmierinātiem ar to, kā šodien spēlējāt.

Oļegs Sorokins: “Jā, tik tiešām, es nevarētu būt vēl lepnāks par to kā puiši šodien spēlēja, kā viņi upurējās un tajā pat laikā darīja daudz labu lietu, pieturoties pie spēles plāna. Es domāju, ka mums bija diezgan daudz iespēju šajā spēlē, ja vēršam uzmanību, ka spēlējām pret Kanādu, kura ir viena no top komandām visā pasaulē.”

 

Spēlēt pret Kanādu vienmēr var būt biedējoši, taču Jūs zinājāt arī iepriekšējās spēles rezultātu ar kādu Kanāda uzvarēja Zviedriju (12:1). Ko Jūs teicāt puišiem pirms spēles, lai morāli sagatavotu viņus?

O. Sorokins: “Pirms šīs spēles pret Kanādu un pirms tika aizvadīta Kanādas – Zviedrijas spēle, mums bija paredzēta video sapulce, kurā caurskatītu pretinieku spēles momentus, taču pēc tik daudziem vārtiem mēs vairs negribējām uz to skatīties. Manā trenera un arī spēlētāja karjerā mums ir bijušas lieliskas spēles pret Kanādu un dažreiz tā ir vienkārši viena spēle konkrētajā brīdī. Šodien puišiem teicu, ka šī ir Jūsu dzīves svarīgākā spēle un Jums jāparāda, uz ko esiet spējīgi, un viņi to arī izdarīja.”

 

 

Kā vērtējiet šodienas spēli?

Brends Klārks, Kanādas U18 izlases aizsargs: “Mums tiešām šodien bija jācenšas. Viņi ir smagi strādājoša komanda, jāuzteic viņu spēle. Viņiem vakardien bija brīvdiena un to izmantoja savā labā. Viņi nāca mums virsū visu spēli, atkal jāuzteic pretinieks, taču mēs izturējām vētru. Mums būtu gribējies izmantot vairāk vārtu gūšanas iespēju, taču beigās izcīnīt uzvaru šādā spēle ir mums nozīmīgi. Šadas spēles mums ir vajadzīgas, ne vienmēr uzvarēsim ar 12:1. Tādēļ šādas smagas spēles, kurās jācīnās līdz galam, ir vajadzīgas, jo tas mums palīdzēs cīņā par medaļām. Labi, ka šoreiz guvām virsroku.”

Sadarbības partneri