LHF DISCIPLINĀRĀS KOMISIJAS 10. SĒDES LĒMUMI

Trešdien, 31. martā norisinājās šīs sezonas desmitā Latvijas Hokeja federācijas (LHF) Disciplinārās Komisijas sēde, kurā tika izskatīti pieci jautājumi.

 

 

1. Par Optibet Hokeja Līgas 25. marta spēli nr. 4 starp komandām "HK Olimp/Venta 2002" un "HK Liepāja", kurā netika ievēroti noteiktie ierobežojumi un spēles laikā tribīnēs atradās neatļauti skatītāji.

 

Nolēma:

 

1.1. Pamatojoties uz LHF Disciplināro Sodu Nolikuma (DSN) 21. punktu un Optibet hokeja līgas Covid 19 izplatības ierobežošanas Nolikuma 2.4.1. un 2.4.1.1. punktiem, piemērot “HK Olimp/Venta 2002” klubam 50 EUR naudas sodu.

 

 

2. Par Optibet Hokeja Līgas 27. marta spēli nr. 6 starp komandām "HK Liepāja" un "HK Olimp/Venta 2002", kurā netika ievēroti noteiktie ierobežojumi, un spēles laikā tribīnēs atradās neatļauti skatītāji, kā arī pie spēlētāju ģērbtuvēm netika nodrošināta kārtība, cita starpā pieļaujot nepiederošu personu iekļūšanu spēlētāju ģērbtuvē. 

 

Nolēma:

 

2.1. Pamatojoties uz LHF DSN 21. punktu un Optibet hokeja līgas Covid 19 izplatības ierobežošanas Nolikuma 2.4.1. un 2.4.1.1. punktiem, piemērot “HK Liepāja” klubam 50 EUR naudas sodu.

 

2.2. Pamatojoties uz LHF DSN 26. punktu, izteikt brīdinājumu “HK Olimp/Venta 2002” klubam par šādas rīcības (spēlētāju iešana pretinieku ģērbtuvē) nepieļaujamību un un noteikt, ka par turpmākiem līdzīgiem pārkāpumiem tiks piemēroti bargāki sodi.

 

2.3. Pamatojoties uz LHF DSN 26. punktu, izteikt brīdinājumu “HK Liepāja” klubam par šādas rīcības (kārtības un cilvēku pārvietošanās ierobežošanas nenodrošināšanu hallē) nepieļaujamību un noteikt, ka par turpmākiem līdzīgiem pārkāpumiem tiks piemēroti bargāki sodi.

 

2.4. Nodot iesūtītos video materiālus LHF Tiesnešu komitejai spēles tiesnešu rīcības izvērtēšanai.

 

 

3. Par Optibet Hokeja Līgas 29. marta spēli nr. 8 starp komandām "HK Liepāja" un "HK Olimp/Venta 2002", kurā spēlētājs nr. 65 Arvils Bergmanis "HK Olimp/Venta 2002" komandas sastāvā saņēma 25 minūšu jeb spēles noraidījumu par uzbrukumu galvas un kakla rajonā.

 

Nolēma:

 

3.1. Pamatojoties uz LHF DSN 1. punktu, atstāt spēkā spēles laikā piemēroto sodu, piemērojot A. Bergmanim 1 spēles disvalifikāciju.

 

 

4. Par Optibet Hokeja Līgas 30. marta spēli nr. 9 starp komandām "HK Zemgale/LLU" un "HK Mogo/LSPA", kurā netika ievēroti noteiktie ierobežojumi un spēles laikā tribīnēs atradās neatļauti skatītāji.

 

Nolēma:

 

4.1. Pamatojoties uz LHF Disciplināro Sodu Nolikuma (DSN) 21. punktu un Optibet hokeja līgas Covid 19 izplatības ierobežošanas Nolikuma 2.4.1. un 2.4.1.1. punktiem, piemērot “HK Zemgale/LLU” klubam 50 EUR naudas sodu.

 

 

5. Par "HK Olimp/Venta 2002" komandas menedžera un aizsarga Maksima Širokova izteikumiem masu medijos.

 

Nolēma:

 

5.1. Atzīt, ka LHF Tiesnešu koordinatora K.Kupčus iesniegumā minētajos apstākoļos nav konstatējams pārkāpums, par kuru atbildība ir paredzēta DSN 24. vai citos punktos.

Sadarbības partneri