OHL labāko spēlētāju balvām īpaši nosaukumi

Godinot Latvijas hokeja deviņdesmit gadus un vēsturisko hokeja personību piemiņu, Latvijas hokeja čempionāta jeb Optibet hokeja līgas (OHL) labāko spēlētāju un treneru balvām tiek piešķirti speciāli nosaukumi, iedibinot to kā tradīciju arī uz nākamajām Latvijas čempionāta sezonām.

 

Labākais vārtsargs – Ulda Opita balva

Opita ieguldījums Latvijas hokejā kā trenera, bet jo īpaši sieviešu, veterānu un amatieru hokeja organizatora ir ievērojams un neapstrīdams. Jaunībā bijis vārtsargs meistarkomandā "Daugava". Ievērojams hokeja organizators un veterānu kustības iniciators. Opits sāka ne tikai Latvijas hokeja vecmeistaru sacensības, bet arī iesaistījās Latvijas amatieru hokeja kustības pirmsākumos.

 

Labākais aizsargs – Kārļa Skrastiņa balva

Viens no spožākajiem Latvijas hokeja aizsargiem, kura dzīvība traģiski izdzisa aviokatastrofā. Aizvadījis vairāk kā 800 spēles NHL. Ieguvis arī “dzelzs vīrs” titulu, aizvadot gandrīz 500 spēles NHL pēc kārtas, nevienu neizlaižot. Pārstāvējis Latvijas izlasi astoņos elites grupas PČ un trīs Olimpiādēs.  

 

Labākais uzbrucējs – Sergeja Žoltoka balva

Spilgts uzbrucējs, kurš bija zvaigzne NHL laukumos un elks Latvijas jaunajiem hokejistiem. Viņa dzīvība traģiski zuda pēc samaņas zaudēšanas hokeja spēles laikā. Aizvadījis gandrīz 600 spēles NHL, esot rezultatīvam vidēji gandrīz katrā otrajā spēlē. Izpelnījies arī NHL komandas Minesotas “Wild” kapteiņa uzšuvi. Ļoti rezultatīvi pārstāvējis arī Latvijas izlasi piecos elites grupas PČ.  

 

Rezultatīvākais spēlētājs – Elmāra Baura balva

Latvijas hokeja leģenda Elmārs Bauris, spēlējot meistarkomandā līdz 1957. gadam, visās sezonās rezultativitātes ziņā (toreiz skaitīja tikai gūtos vārtus) neiztrūkstoši bija pirmajā trijniekā, kā arī neatsverams ieguldījums un rezultāti trenera darbā.

 

Izslēgšanas spēļu vērtīgākais spēlētājs – Leonīda Vedēja balva

Pirmskara laika vadošais uzbrucējs un aizsargs, valstsvienības kapteinis, LZSS hokeja sekcijas vadītājs un Latvijas sieviešu hokeja atbalstītājs deviņdesmito gadu sākumā.

 

Labākais jaunais spēlētājs – Alekseja Auziņa balva

Balva nosaukta leģendārā Lokomotīves trenera, arī Latvijas valstsvienības spēlētāja Alekseja Auziņa vārdā, kurš no pašiem pamatiem izaudzinājis ļoti daudz Latvijas hokejistu.

 

Labākais treneris – Edgara Rozenberga balva

Ilggadīgs hokeja treneris, arī LHF treneru padomes vadītājs, kas strādājis gan par veco laiku Rīgas Dinamo trenera asistentu, gan arī vietējā mēroga sacensībās un bērnu hokejā.

 

 

OHL labākie spēlētāji tiks noteikti visu dalībnieku komandu treneru balsojumā un balvu ieguvēji tiks vērtēti par nopelniem regulārajā sezonā.

Ņemot vērā, ka čempionāts vēl nav beidzies un šobrīd norisinās izslēgšanas spēles, balvu saņēmēji tiks paziņoti, čempionātam noslēdzoties.

Sadarbības partneri