LHF Kongresa apskats

Vakar, 25. martā norisinājās kārtējais LHF biedru kongress, kas, ņemot vērā Covid-19 vīrusa dēļ valstī noteiktajiem ierobežojumiem, šoreiz norisinājās attālināti ar Zoom platformas palīdzību, kā arī izmantojot lemejs.lv portālu balsošanas vajadzībām.

 

 

Kongresa sākumā tika pārbaudīta balsošanas tehniskā gatavība ar testa palīdzību, lai pārliecinātos, ka visiem Kongresa delegātiem ar balss tiesībām nav nekādu tehnisku šķēršļu savu balsu reģistrēšanai.

 

Pēc apstiprinājuma, ka viss ir nepieciešamajā tehniskajā kārtībā, LHF prezidents Aigars Kalvītis atklāja kongresu ar mazu ievadrunu, sveicot visus klātesošos un izsakot nožēlu, ka diemžēl šoreiz nav iespējas kongresu sarīkot klātienē.

 

Tālāk par kongresa sapulces vadītāju biedri apstiprināja LHF ģenerālsekretāru Viesturu Koziolu, kurš turpināja kongresa norisi un prezentēja pirmo dienas kārtības jautājumu par LHF biedru un biedru kandidātu apstiprināšanu.

 

Pēc balsojuma par jaunajiem LHF biedriem tika apstiprināti Biedrība “Mārupes Hokeja Savienība” un Biedrība “L&L Sport”, bet par LHF biedru kandidātiem tika apstiprināti Biedrība “Ventspils Hokeja savienība”, “Ventspils Hokeja sporta skola”, “Mārupes ledus halle”, “HK “Grīziņkalns”” un Biedrība “HS Rīga 2003”.

 

Nākošais jautājums dienas kārtībā bija par LHF biedru izslēgšanu, pamatojoties uz attiecīgiem LHF statūtu pārkāpumiem. LHF biedriem, kuri kandidēja uz izslēgšanu tika dota iespēja izteikties par esošo situāciju un aizstāvēt savu pozīciju. Pēc balsojuma no LHF biedru loka tika izslēgti Biedrība “Hokeja Akadēmijas sporta centrs” un Biedrība “Latvijas ārstu hokeja klubs”.

 

Nākošais kongresa dienas kārtībā bija LHF prezidenta Aigara Kalvīša atskaites ziņojums par LHF darbību par laika periodu no iepriekšējā kongresa laika. Atskaites ziņojums tika sākts ar klusuma brīdi, pieminot šajā laikā posmā viņsaulē aizgājušos hokeja cilvēkus. Pēc tam LHF prezidents atskatījās uz izaicinājumiem pilno laiku Covid-19 pandēmijas apstākļos un šajā laikā paveikto, kā arī ieskicēja tuvākos plānus dažādu LHF rīkoto pasākumu un nacionālo izlašu sakarā.

 

Pēc Kalvīša kunga atskaites ziņojuma sekoja LHF finanšu direktora Andra Aniņa finanšu pārskata ziņojums par 2020. gadu. Pēc balsojuma LHF biedri apstiprināja 2020. gada finanšu pārskatu.

 

Beidzamais dienas kārtības jautājums bija par LHF finanšu pārskata Revidenta ievēlēšanu nākamajiem diviem gadiem. Pēc balsojuma LHF biedri apstiprināja SIA “Sandra Dzerele un Partneris” par LHF finanšu pārskata Revidentu nākamajiem diviem gadiem.


Turpinājumā tika dots vārds “Kārļa Skrastiņa fonds” dibinātājam Jānim Mednim, kurš iepazīstināja Kongresa dalībniekus ar izveidoto iniciatīvu pieminekļa “Dzelzs Vīrs” celšanai, godinot bojā gājušo Latvijas hokeja aizsargu Kārli Skrastiņu.

 

Pēc tam LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols iepazīstināja kongresa delegātus ar LHF izveidoto rezolūciju, aicinot Latvijas valdību, atbildīgās institūcijas un personas, abpusēji vienojoties par atbilstošu regulējumu, atļaut atsākt hokeja treniņus un sacensības iekštelpās, kā arī pārskatīt atbalsta mehānismu ar hokeju saistītajai infrastruktūrai pandēmijas ierobežojumu radīto seku dēļ.

 

Pirms kongresa noslēguma LHF valdes loceklis un SIA “Hokeja Akadēmija” valdes loceklis Edgars Buncis iepazīstināja Kongresa delegātus ar gatavošanos 2021. gada Pasaules hokeja čempionātam Rīgā.

 

Visbeidzot, Kongresam noslēdzoties, LHF prezidents Aigars Kalvītis vēlreiz pateicās visiem Kongresa delegātiem par dalību kongresā un Kongresa sapulces vadītājs, LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols paziņoja kongresu par noslēgtu.

 

Sadarbības partneri