LHF prezidents A.Kalvītis par OHL

Nelielā sarunā ar LHF prezidentu Aigaru Kalvīti atskatījāmies uz aizvadīto Optibet Hokeja Līgas (OHL) jeb Latvijas Čempionāta hokejā regulāro sezonu un aprunājāmies par vietējā čempionāta kvalitātēm šī gada sezonā.

 

 

Kā vērtējat aizvadīto OHL regulāro sezonu, kurā, neskatoties uz sezonas pārrāvumiem Covid-19 saslimšanu dēļ, izdevies aizvadīt visas paredzētās spēles?

Jāsaka, ka šī sezona bija diezgan sarežģīta. Jau no paša sākuma čempionāts norisinājās Covid-19 pandēmijas zīmē un sezonas laikā vairākās komandās tika konstatētas saslimšanas. Jāsaka liels paldies komandām par izturību un spēju aizvadīt čempionātu šādos apstākļos.

Kopumā jāsaka, ka šī bija unikāla pieredze gan komandām, gan čempionāta organizācijai un kopā ir izdevies aizvadīt labu regulāro čempionātu, nonākot līdz izslēgšanas spēlēm, kuras solās būt ļoti interesantas.

 

Ko variet teikt par izslēgšanas spēlēs iekļuvušajām komandām un treneriem?

Šosezon ir ļoti interesants komandu treneru sastāvs. Komandas vada treneri ar lielu pieredzi KHL līmenī un tādēļ varam redzēt ievērojamu hokeja kvalitātes pieaugumu vietējā čempionātā. Sezonas laikā bija redzamas ļoti interesantas spēles ne tikai izslēgšanas spēlēs iekļuvušo komandu starpā un rezultātus ikvienā spēlē bija ļoti grūti prognozēt. Līdzjūtējiem tādēļ ir daudz interesantāk sekot līdzi čempionāta gaitai.

 

Šogad OHL piedalījās vairāki spēlētāji, kas pirms sezonas pārnākuši no, vai sezonas laikā devušies uz, labām ārzemju līgām – cik daudz Jūsuprāt vietējā čempionāta līmenis ir audzis pēdējos gados?

Īpaši pēdējā gada laikā tas ir audzis ievērojami, arī salīdzinot uz citu iepriekšejo sezonu fona. Latvijas čempionātā atgriezās laba līmeņa ārzemēs spēlējošie Latvijas hokejisti, kas padarīja spēles azartiskākas, meistarīgākas un interesantākas līdzjūtējiem. Šajā sakarā ceram, ka nākotnē vietējais Latvijas Čempionāts varēs piesaistīt vēl vairāk labākos Latvijas spēlētājus.

 

Kas būtu nepieciešams vietējā čempionāta attīstībai nākošajās sezonās?

Pirmām kārtām ir svarīgi, lai visiem kopā izdotos pārvarēt Covid-19 pandēmiju un tās izraisīto krīzi. Tas ļautu klubiem un komandām atgriezties normālā organizācijas un treniņu procesā, lai varētu atsākt strādāt atbilstošos apstākļos.

Otrā lieta - ir svarīga kopējā ekonomikas atveseļošanās. Tādā gadījumā hokeja klubiem būtu iespējams piesaistīt jaunus sponsorus un atbalstītājus.

Un pēdējais, mēs ceram, ka tribīnēs varēs atgriezties līdzjutēji un komandām būtu iespējams aizvadīt spēles hokejam ierastajā atmosfērā.

Sadarbības partneri