LHF DISCIPLINĀRĀS KOMISIJAS 5. SĒDES LĒMUMI

Piektdien, 11. decembrī norisinājās šīs sezonas piektā Latvijas Hokeja federācijas (LHF) Disciplinārās Komisijas sēde, kurā tika izskatīti četri jautājumi.

1. Par Optibet Hokeja Līgas (OHL) 19. novembra spēli nr. 49 starp komandām “HK Liepāja” un “HK Prizma/IHS”, kurā spēles laika tablo tehnisku iemeslu dēļ nedarbojās un spēles laiks tika konstatēts ar rokas hronometra palīdzību.

 

Nolēma:

 

1.1. Pamatojoties uz LHF Disciplināro Sodu Nolikuma (DSN) 17. punktu un skaidrojumu 5. apakšpunktu, izteikt brīdinājumu “HK Liepāja” klubam par šādas situācijas nepieļaujamību un noteikt, ka par turpmākiem līdzīgiem pārkāpumiem tiks piemēroti bargāki sodi.

 

 

2. Par OHL kluba “HK Dinaburga” 23. novembra iesniegumu LHF Disciplinārajai Komisijai.

 

Nolēma:

 

2.1. Lai noskaidrotu papildus apstākļus iesniegumā aprakstītajos notikumos, LHF Disciplinārā Komisija aicina LHF Tiesnešu Komitejai iesniegt savu redzējumu par notikušo.

 

 

3. Par OHL 23. novembra spēli nr. 38 starp komandām “HK Zemgale/LLU” un “HK Prizma/IHS”, kurā pirms spēles iesildīšanās uz ledus laikā spēlētājam (vārtsargam) nr. 84 Reinim Petkum “HK Prizma/IHS” komandas sastāvā nebija uzvilkts spēles krekls un iesildīšanos aizvadīja pelēkas krāsas treniņkreklā.

 

Nolēma:

 

3.1. Pamatojoties uz LHF DSN 16. punktu un skaidrojumu 5. apakšpunktu, izteikt brīdinājumu “HK Prizma/IHS” klubam par šādas rīcības nepieļaujamību un noteikt, ka par turpmākiem līdzīgiem pārkāpumiem tiks piemēroti bargāki sodi.

 

4. Par OHL 9. decembra spēli nr. 69 starp komandām “HK Mogo/LSPA” un “HK Zemgale/LLU”, kurā spēlētājs (vārtsargs) nr. 30 Artūrs Šilovs “HK Mogo/LSPA” komandas sastāvā saņēma 25 minūšu jeb spēles noraidījumu par speršanu, kā arī spēlētājs nr. 33 Aleksandrs Galkins “HK Zemgale/LLU” komandas sastāvā piedalījās spēlē ar atšķirīgas krāsas hokeja biksēm.

 

Nolēma:

 

4.1. Pamatojoties uz LHF DSN 1. un 14.1. punktiem, piemērot A. Šilovam 5 spēļu disvkalifikāciju.

 

4.2. Pamatojoties uz LHF DSN 16. punktu, piemērot “HK Zemgale/LLU” klubam 50 EUR naudas sodu.

Sadarbības partneri