LHF DISCIPLINĀRĀS KOMISIJAS 3. SĒDES LĒMUMI

Piektdien, 9. oktobrī norisinājās šīs sezonas trešā Latvijas Hokeja federācijas (LHF) Disciplinārās komisijas sēde, kurā tika izskatīti astoņi jautājumi.

 

1. Par Junioru Attīstības Hokeja Līgas (JAHL) 12. septembra spēli nr. 21 starp komandām "LSSS/HK Liepāja" un "HK Tukums/Venta 2002", kurā spēlētājs nr. 15 Bruno Bērziņš  "HK Tukums/Venta 2002" komandas sastāvā piedalījās spēlē ar mainītu spēlētāja numuru. 

 

Nolēma:

 

1.1. Pamatojoties uz LHF Disciplināro Sodu Nolikuma (DSN) 21. punktu, piemērot “HK Tukums/Venta 2002” klubam 50 EUR naudas sodu. 


 


 

2. Par Latvijas Bērnu un Jaunatnes Čempionāta Hokejā 26. septembra U13 grupas spēli nr. 21 starp komandām "HS Kurbads" un "Prizma 08", kurā viesu komanda "Prizma 08" spēles pieteikumu iesniedza 2 minūtes pirms spēles sākuma. 

 

Nolēma:

 

2.1. Pamatojoties uz LHF DSN 21. punktu, izteikt brīdinājumu “Prizma 08” klubam par šādas rīcības nepieļaujamību.  

 

 


 

3. Par Optibet Hokeja Līgas 29. septembra spēli nr. 19 starp komandām "HK Prizma/IHS" un "HS Rīga", kurā tika konstatēts, ka sistēmas "video gols" laiks nav sinhronizēts ar spēles pulksteni. 

 

Nolēma:

 

3.1. Pamatojoties uz LHF DSN 17. punktu un DSN skaidrojumu 5. apakšpunktu, izteikt brīdinājumu “Prizma/IHS” klubam par šāda pārkāpuma nepieļaujamību un noteikt, ka par atkārtotiem līdzīgiem pārkāpumiem tiks piemēroti bargāki sodi.

3.2. Vienlaikus uzdot “Prizma/IHS” klubam nekavējoties novērst nepilnības sistēmas video gols darbībā.


 


 

4. Par Optibet Hokeja Līgas 30. septembra spēli nr. 21 starp komandām "HK Liepāja" un "HK Zemgale/LLU", kurā netika nodrošināta zonu uzraudzība un kontrole, kā tas noteikts Covid 19 izplatības ierobežošanas reglamentā. 

 

Nolēma:

 

4.1. Pamatojoties uz LHF DSN 21. punktu, izteikt brīdinājumu “HK Liepāja” klubam par šāda pārkāpuma nepieļaujamību.

4.2. Vienlaikus vērst visu Optibet Hokeja Līgas un citu līgu klubu uzmanību uz to, ka klubs, kurš aizvada mājas spēli, ir atbildīgs arī spēļu apmeklētāju rīcību, tādēļ ir nepieciešams pievērst pastiprinātu uzmanību Covid-19 izplatības ierobežošanas noteikumu ievērošanas nodrošināšanai, t.sk. no spēļu apmeklētāju puses, pretējā gadījumā sekos bargāki sodi.

 

 


 

5. Par JAHL 4. oktobra spēli nr. 23 starp komandām "HK Ventspils" un "HS Rīga", kurā spēlētājs nr. 8 Everts Dāvis Stebulis "HK Ventspils" komandas sastāvā saņēma 10 un 20 minūšu noraidījumus par nesportisku rīcību. 

 

Nolēma:

 

5.1. Pamatojoties uz LHF DSN 2., 7.1. un 8. punktiem, piemērot E.D.Stebulim 8 spēļu diskvalifikāciju bez izpirkuma tiesībām.

5.2. Aicināt “Mārupes HS” klubu kā "HK Ventspils" komandas spēlētāju klubu un citus "HK Ventspils" komandas pārstāvjus, t.sk. treneri, pārrunāt ar spēlētājiem šādas rīcības nepieļaujamību.

 

 

 

6. Par LBJČH U11 grupas 4. oktobra spēli nr. 28 starp komandām “Liepājas SSS” un “Prizma 11”, kurā viesu komandas “Prizma 11” līdzjutēji – bērnu vecāki pēc spēles neatļauti apmeklēja tiesnešu telpu.

 

Nolēma:

 

6.1. Pamatojoties uz LHF DSN 26. punktu, izteikt brīdinājumu “Prizma 11” klubam par šādas rīcības nepieļaujamību.

6.2. Vienlaikus vērst visu klubu uzmanību uz to, ka klubs, kurš aizvada mājas spēli, ir atbildīgs arī spēļu apmeklētāju rīcību, tādēļ ir nepieciešams pievērst pastiprinātu uzmanību spēļu norisi reglamentējošo noteikumu ievērošanas nodrošināšanai, t.sk. no spēļu apmeklētāju puses, pretējā gadījumā sekos bargāki sodi.

 

 

 

 

7. Par JAHL 4. oktobra spēli nr. 24 starp komandām “Pirāti” un “Daugava 2012”, kurā spēlētāji nr. 7 Juliāns Misjus un nr. 84 Rolands Lūsis “Pirāti” komandas sastāvā piedalījās spēlē ar atšķirīgas krāsas ķiverēm.

 

Nolēma:

 

7.1. Pamatojoties uz LHF DSN 21. punktu, izteikt brīdinājumu “Pirāti” klubam par šādas rīcības nepieļaujamību.

7.2. Vienlakus  brīdināt visus Junioru Attīstības Hokeja Līgas un citu līgu klubus, ka pie turpmākiem šada veida pārkāpumiem sekos bargāki sodi.

 

 

 

8. Par LBJČH U9 grupas komandu “Jūrmalas SS”, kurā spēlētāji Dāvis Stivriņš un Toms Tillers piedalījušies spēlēs bez nokārtotām pārejas kartēm.

 

Nolēma:

 

8.1. Pamatojoties uz LHF DSN 21. punktu, piemērot “Jūrmalas SS” klubam 50 EUR naudas sodu.

Sadarbības partneri