“Maxima” dāvina vārtsarga ekipējumu mazajiem Talsu hokejistiem

Vakar, 6. decembrī, svinīgā pasākumā Talsu hokeja klubs saņēma dāvanu no uzņēmuma “Maxima Latvija” jauno vārtsargu apmācības veicināšanai - pilnu vārtsarga ekipējuma komplektu. Tas hokeja klubam dāvināts Vārtsargu atbalsta programmas ietvaros, kas ir „Maxima Latvija” un Latvijas hokeja federācijas (LHF) iniciatīva.

Jauno hokeja vārtsargu atbalsta programmas ietvaros “Maxima Latvija” 16 hokeja skolām visā Latvijā dāvina pilnu vārtsarga ekipējumu, kurā ietilpst ķivere, nūja, kājsargi, cimdi, slidas un viss pārējais, kas nepieciešams, trenējoties vārtsarga pozīcijā. Tas ir pats dārgākais ekipējums hokeja komandā, tāpēc šāds atbalsts ļauj mazajiem hokejistiem treniņu procesā vienkāršāk izmēģināt vārtsarga prasmes, bet  treneriem sniedz iespēju jau laicīgi pamanīt jaunos talantus, kas nākotnē var izaugt par Latvijas hokeja izlases vārtsargiem.

“Talsu ieguldījums Latvijas hokejā ir ļoti liels. Talsos izaudzināti tādi spēlētāji kā Māris Ziediņš, Guntis Galviņš, vārtsargs Mārtiņš Raitums, Gatis Gricinskis, Lauris Bajaruns un citi. Liels paldies uzņēmumam “Maxima Latvija”, kas turpina atbalstīt šo lielisko vārtsargu hokeja programmu. Tas noteikti palīdzēs šai sporta skolai darboties vēl veiksmīgāk nekā iepriekš,” dalās Latvijas hokeja federācijas sporta direktors Edgars Buncis.

“Sadarbību ar LHF uzsākām, lai padarītu Latvijā populārāko sporta veidu hokeju pieejamāku mazajiem sportistiem un viņu ģimenēm. Savukārt tieši Vārtsargu programma tika izveidota, lai parādītu, cik liela nozīme hokeja komandā ir vārtsargam un sniegtu iespēju katram mazajam hokejistam pārbaudīt savas prasmes šajā komandas pozīcijā. Ļoti ceram, ka jaunais ekipējuma komplekts palīdzēs arī Talsu hokeja kluba komandai un treneriem atrast jaunus, talantīgus vārtsargus, kas kādreiz nokļūs arī Latvijas hokeja izlases sastāvā”, stāsta uzņēmuma „Maxima Latvija” valdes loceklis Jānis Vanags.

"Liels paldies “Maxima Latvija” par šo ieguldījumu hokeja nākotnē, jo tieši vārtsarga ekipējums ir tas dārgākais, un bieži vien šī apsvēruma dēļ daudzi vecāki 'pierunā' savus bērnus spēlēt hokeju uz laukuma nevis vārtos! Šis ekipējums dos iespēju visiem jaunajiem audzēkņiem, kuri tikai nesen sākuši savas hokeja gaitas, iejusties arī vārtu sarga lomā. Šis ekipējums vienmēr atradīsies hokeja hallē un jebkurš hokeja kluba audzēknis varēs to piemērīt un izmēģināt savas prasmes vārtos. Un, kas zina, varbūt nākotnē Talsos tiks atklāts nākošais Artūrs Irbe!" saka Talsu hokeja kluba vadītājs Imants Ziediņš

Jauno hokeja vārtsargu atbalsta programma uzsākta, lai sniegtu iespēju hokeja skolu audzēkņiem visā Latvijā treniņu procesā izmēģināt arī vārtsarga pozīciju un palīdzētu piesaistīt vairāk jauno talantu hokejam profesionālā līmenī. Ekipējuma komplekti dāvināti sporta skolām visā Latvijā -  Daugavpilī, Liepājā, Jelgavā, Mārupē, Tukumā, Ogrē, Brocēnos, Rīgā, Talsos, Ventspilī un Valmierā.

Sadarbības partneri