LHF disciplinārās komisijas sēdes protokols nr.1

Otrdien, 19.martā norisinājās kārtējā Latvijas Hokeja federācijas (LHF) Disciplinārās komisijas sēde, kurā tika izskatīti desmit jautājumi.

1. Par Optibet Hokeja Līgas (OHL) 11. septembra spēli nr. 3 starp komandām "HK Liepāja" un "HK Mogo", kurā mājinieku komanda nebija nodrošinājusi spēles laika tablo. 

Izskatīja:

LHF Disciplinārā Komisija iepazinās ar spēles protokola ziņojumu, “HK Liepāja” iesniegumu un Liepājas Olimpiskā Centra Ledus Halles vadītāja paskaidrojumu par notikušo.

Nolēma:

Pamatojoties uz LHF Disciplināro Sodu Nolikuma (DSN) 17., 21. un 26. punktu, ņemot vērā, ka uz spēli netika nodrošināts vispārpieņemtām hokeja spēles prasībām atbilstošs tablo, izteikt brīdinājumu “HK Liepāja” klubam nosakot, ka līdz 28. septembra OHL spēlei nr. 17 starp komandām “HK Liepāja” un “HK Zemgale/LLU” spēles tablo jābūt nodrošinātam atbilstoši vispārpieņemtām hokeja spēles prasībām.

 

2. Par Optibet Hokeja Līgas 11. septembra spēli nr. 4 starp komandām "HK Zemgale/LLU" un "HK Olimp", kurā spēlētājam nr. 98 S.Mežaraupam "HK Olimp" komandas sastāvā nav piešūts uzvārds uz spēles krekla.  

Izskatīja:

LHF Disciplinārā Komisija iepazinās ar spēles protokola ziņojumu.

Nolēma:

2.1. Pamatojoties uz LHF DSN 16. punktu, piemērot “HK Olimp” klubam 50 EUR naudas sodu.

 

3. Par Junioru Attīstības Hokeja Līgas 15. septembra spēli nr. 7 starp komandām "Pārdaugava/Prizma" un "DLSS", kurā ne visi spēlētāji "DLSS" komandas sastāvā piedalījās spēlē ar uzvārdiem uz krekliem. 

Izskatīja:

LHF Disciplinārā Komisija iepazinās ar spēles protokola ziņojumu un “DLSS” iesniegumu sacensību vadībai.

Nolēma:

3.1. Pamatojoties uz LHF DSN 16. punktu, piemērot “DLSS” klubam 50 EUR naudas sodu.

 


4. Par Latvijas Bērnu un Jaunatnes Čempionāta Hokejā U13 B grupas 15. septembra spēli nr. 3, starp komandām "Kauno Baltu Ainiai" un "HS Kurbads", kurā, pēc viena no vārtu guvumiem, tika konstatēts, ka "HS Kurbads" komandas sastāvā vārtu guvējs ir spēlētājs ar 24. nr, kurš nav atrodams spēles protokolā - vārtu guvums netika ieskaitīts un spēlētājs turpmākajā spēlē nepiedalījās. 

Izskatīja:

LHF Disciplinārā Komisija iepazinās ar spēles protokola ziņojumu un uzklausīja “HS Kurbads” kluba pārstāvja J.Štāla paskaidrojumu par notikušo.

Nolēma:

4.1. Pamatojoties uz LHF DSN 15., 15.3. un 26. punktu, piemērot “HS Kurbads” klubam 50 EUR naudas sodu.

 

5.  Par Latvijas Bērnu un Jaunatnes Čempionāta Hokejā U15 A grupas 15. septembra spēli nr. 8, starp komandām "Pārdaugava 06" un "Neman Grodno", uz kuru "Neman Grodno" komanda neieradās. 

Izskatīja:

LHF Disciplinārā Komisija iepazinās ar spēles protokola ziņojumu un uzklausīja LHF Sacensību direktora ziņojumu par situāciju.

Nolēma:

5.1. Pamatojoties uz LHF DSN 26. punktu, ņemot vērā, ka jautājums ir attiecināms ne tikai uz vienu spēli, bet nepieciešams noskaidrot apstākļus LHF un Baltkrievijas Hokeja Federācijas līmenī, nodot jautājumu apspriešanai LHF Sporta direktoram E.Buncim.

 

6.   Par Latvijas Bērnu un Jaunatnes Čempionāta Hokejā U11 B grupas 8. septembra spēli nr. 1, starp komandām "Hockey Punks" un "Ogre Juniors", kurā mājinieku komanda "Hockey Punks" nebija nodrošinājusi uz spēli darbojošos printeri. 

Izskatīja:

LHF Disciplinārā Komisija iepazinās ar spēles protokola ziņojumu.

Nolēma:

6.1. Pamatojoties uz LHF DSN 17., 21. un 26. punktu, piemērot “Hockey Punks” klubam 50 EUR naudas sodu.

 

7. Par Latvijas Bērnu un Jaunatnes Čempionāta Hokejā U11 A grupas 8. septembra spēli nr. 5, starp komandām "SLRA Vilnius" un "Pārdaugava 08", kurā mājinieku komanda "SLRA Vilnius" nebija nodrošinājusi uz spēli darbojošos printeri. 

Izskatīja:

LHF Disciplinārā Komisija iepazinās ar spēles protokola ziņojumu.

Nolēma:

7.1. Pamatojoties uz LHF DSN 17., 21. un 26. punktu, piemērot “SLRA Vilnius” klubam 50 EUR naudas sodu.

 

8.  Par Latvijas Bērnu un Jaunatnes Čempionāta Hokejā U11 A grupas 15. septembra spēli nr. 9, starp komandām "SLRA Vilnius" un "HS Mogo 09", kurā mājinieku komanda "SLRA Vilnius" nebija nodrošinājusi uz spēli darbojošos printeri. 

Izskatīja:

LHF Disciplinārā Komisija iepazinās ar spēles protokola ziņojumu.

Nolēma:

8.1. Pamatojoties uz LHF DSN 17., 21. un 26. punktu, piemērot “SLRA Vilnius” klubam 50 EUR naudas sodu.

 

9. Par LBJČH klubu - HS Rīga, Mārupes HS, DLSS, HK Venta 2002, Kauno Baltu Ainiai, BHC 37 - mājas spēļu laiku nepaziņošanu sacensību vadībai čempionāta nolikumā paredzētajā termiņā.  

Izskatīja:

LHF Disciplinārā Komisija uzklausīja LHF Sacensību direktora ziņojumu par situāciju.

Nolēma:

9.1. Pamatojoties uz LHF DSN 21. punktu, piemērot visiem minētajiem klubiem brīdinājumu par pārkāpuma nepieļaujamību.


10. Par “HK Rīga” spēlētāja Antona Siņegubova disciplinārajiem pārkāpumiem, piedaloties pārbaudes turnīrā Zviedrijā. 

Izskatīja:

LHF Disciplinārā Komisija iepazinās ar Zviedrijas Hokeja Federācijas atsūtīto ziņojumu un uzklausīja LHF Ģenerālsekretāra ziņojumu par attiecīgo situāciju.

Nolēma:

10.1. Pamatojoties uz LHF DSN 1. un 5.2. punktu, sodus ieskaitot vienu otrā, piemērot A.Siņegubovam 1 spēles diskvalifikāciju “HK Rīga” komandas oficiālajās spēlēs.

 

Sadarbības partneri