Ziemiņa vārti papildlaikā ļauj "Mogo" nonākt soļa attālumā no OHL titula!

Šovakar satraucošu spēli "Optibet" Hokeja līgas finālsērijā aizvadīja "Mogo" un "Kurbads". Otro reizi finālsērijā bija nepieciešams papildlaiks, lai noskaidrotu spēles uzvarētāju, par ko kļuva "Mogo" (4:3), izvirzoties vadībā sērijā 3-2. Spēles rezultātu atklāja un uzvaras vārtus mājinieku rindās guva Juris Ziemiņš.

Jau spēles pirmajā minūtē Toms Bluks atstāja savu komandu mazākumā par pretinieka klupināšanu, bet vien astoņas sekundes pirms noraidījuma beigām līdzās Blukam sēdās Koba Jass par to pašu pārkāpumu. Jau pirmajā vairākumā mājinieki izcēlās ar labām iespējām un tempu, tomēr Jasa dāvātajā vairākumā Juris Ziemiņš kopā ar partneriem Deividu Sarkani un Andri Siksni nolēma sodīt pretinieku paši saviem spēkiem, realizējot pirmo "Mogo" vairākumu play-off sērijā (1:0). Vēlāk teicams moments bija Ronaldam Cinkam, kuram neizdevās trāpīt nenosegtā vārtu stūrī. Turpmākajā spēles ritējumā abas komandas uzturēja strauju tempu, pārmaiņus izceļoties ar vairākiem noraidījumiem. Interesanti, ka mājiniekiem pirmajā trešdaļā izdevās izpildīt tikai divus metienus, no kuriem puse jeb viens metiens bija precīzs, bet "Kurbads" atzīmējās ar trīsreiz vairāk metieniem jeb sešiem.

Savukārt pēc pārtraukuma Lauris Rancevs nesekmīgi mēģināja sagraut "Kurbada" aizsardzības līniju. notikumus ap Anča vārtiem saasināja Juris Upītis kopā ar komandas biedriem Jāni Spruktu un Mārtiņu Cipuli, tomēr nevienam no trim censoņiem neizdevās pārspēt Henriju Anču. Lielisks metiens no neērtā satvēriena vārtu augšējā stūrī zem pārliktņa padevās Gatim Gricinskim, kurš pēc teicamas Riharda Mareņa un Kaspara Saulieša piespēles otro reizi spēlē sarūgtināja viesu vārtu vīru Uldi Čalpu (2:0). Tomēr ar to "Mogo" negrasījās apstāties un pēc dažiem mirkļiem jau Ziemiņš izrāvās viens pret vienu vārtsargu, neizmantojot radušos epizodi. Uzbrukumu ofensīvu turpināja Cinka metiens no distances, kas arī nesasniedza mērķi. Aktivitātes uzbrukuma zonā vājināja "Mogo" aizsardzību. Šo pretinieku kļūdu izmantoja "Kurbada" aizsargs Mārtiņš Oskars Freimanis ar palīgiem Mārci Zambergu un Koba Jasu, raidot ripu vārtu stūrī (2:1).

Noslēdzošajā trešdaļā lielu daļu spēles laika uzbrukuma zonā pavadīja balti-zilie. Veiksmīgu epizodi radīja Juris Upītis, metot tukšos vārtos (2:2). Upītis kopā ar Spruktu aizskrēja pretuzbrukumā, pēc kā lielisku metiena iespēju Upītim sagādāja Sprukts. "Kurbads" atspēlējās no divu vārtu deficīta, izlīdzināja rezultātu un ieguva psiholoģisko pārsvaru. Vēl viena izteiksmīga iespēja bija Edgaram Brancim. Brīdi, kad "Mogo" līdzjutēji jau ķēra galvas, Henrijs Ančs demonstrēja izcilu sniegumu, glābjot komandu pēc Branča metiena no vārtu priekšas. Tomēr par vārtu guvēju kļuva Mārtiņš Porejs, kurš pēc rikošeta no pretinieka raidīja spēcīgu metienu no zilās līnijas tieši vārtu rāmī (2:3). Viesiem šie bija jau trešie bezatbildes vārti. Spriedze radās tad, kad "Mogo" otro reizi finālsērijā un šajā spēlē realizēja vairākumu, ko Edgars Homjakovs nopelnīja par pretinieka turēšanu ar nūju. Kārlis Ozoliņš savaldīja pa gaisu lidojošo ripu, ar ko pēcāk Deivids Sarkanis izpildīja metienu, Čalpam noskatoties no vārtu otra stūra (3:3). Tieši šī maiņa otro reizi realizēja vairākumu.

Papildlaikā bija nepieciešama mazāk kā pusminūte, lai Juris Ziemiņš pēc Andra Sikšņa piespēles spētu plūkt uzvaras laurus "Mogo" komandai (4:3). "Mogo" pašlaik ir izcīnījuši par uzvaru vairāk nekā kurbadieši (3-2), kas izvirza to vadībā finālsērijā.

” Mogo” - ”Kurbads” 3:3 (1:0, 1:1, 1:2, 1:0)

Vārti: 1:0 Ziemiņš (Sarkanis, Siksnis) 4:19, 2:0 Gricinskis (Marenis, Saulietis) 31:46, 2:1 Freimanis (Zembergs, Jass) 35:38, 2:2 Upītis (Sprukts) 43:40, 2:3 Porejs (Rancevs) 51:54, 3:3 Sarkanis (Ozoliņš) 55:38, 4:3 Ziemiņš (Siksnis) 60:27.
Metieni: 18:27
Vārtsargi: Henrijs Ančs – Uldis Čalpa

OHL finālsērija 2019

Datums Rezultāts Spēle Vieta
21.03. 3:2 Mogo - Kurbads Mogo ledus halle
23.03. 4:3 (PM) Mogo - Kurbads Mogo ledus halle
25.03. 3:1 Kurbads - Mogo Kurbads ledus halle
27.03. 1:0 Kurbads - Mogo Kurbads ledus halle
29.03. 4:3 (PM) Mogo - Kurbads Mogo ledus halle
31.03. 19:40 Kurbads - Mogo Kurbads ledus halle
02.04.*   Mogo - Kurbads Mogo ledus halle

Sadarbības partneri