Veiksmīgi noslēgusies vispasaules meiteņu hokeja nedēļas nogale

Starptautiskā Hokeja Federācija (IIHF) visā pasaulē 10. un 11.oktobrī organizēja Vispasaules meiteņu hokeja nedēļas nogali (IIHF World Girls’ Ice Hockey Weekend), lai iespējami plašākai sabiedrībai popularizētu sieviešu hokeju kā aizraujošu, interesantu un drošu sporta veidu, kas ir piemērots un pieejams meitenēm un sievietēm, kā arī, lai informētu par meiteņu iespējām trenēties šajā sporta veidā.

Šogad meiteņu un sieviešu hokeja popularizēšanas pasākumu klāstā sadarbībā ar organizāciju “Hockey Canada” notika vēl nebijusi akcija “The Global Girls’ Game” – meiteņu hokeja spēles 42 stundu laikā 29 dažādās pasaules valstīs, kur komandas pārstāvēja globālās “Team White” un “Team Blue” rindas, skaitot kopējo rezultātu.

Latvijā pievienošanās Vispasaules meiteņu hokeja spēlei notika sestdien, 10.oktobrī, tiekoties Latvijas sieviešu klubiem “Laima” (Team White) un “L&L” (Team Blue). Šajā duelī uzvaru izcīnīja SHK “Laima” hokejistes ar rezultātu 7:0.

Savukārt SHK “Sāga” 11.oktobrī devās uz Lietuvu, Elektrenai, lai pievienotos Vispasaules meiteņu hokeja spēlē Lietuvas hokejistēm, kuras IIHF pasākumā piedalījās pirmo reizi. Pārstāvot “Team White”, SHK “Sāga” hokejistes izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 9:2.

Lai arī Latvijas komandas rezultatīvi papildināja “Team White” gūto vārtu kontu, tomēr kopumā šajā pasaules meiteņu hokeja akcijā uzvarēja “Team Blue”ar rezultātu 106:83.

Lai popularizētu meiteņu hokeju, pirms spēles Latvijā notika arī dažādas atrakcijas, kur meitenēm bija iespēja izmēģināt spēkus ripas vadīšanā un citos hokeja elementos, piedalīties jautrās stafetēs, iesaistot arī vecākus, kā arī izcīnīt dažādas balvas.

Sadarbības partneri