LHF disciplinārās komisijas sēdes protokols Nr.17

21.martā norisinājās Latvijas Hokeja federācijas (LHF) Disciplinārās komisijas sēde, kurā tika izskatīti četri jautājumi.

1. Par Latvijas Bērnu un Jaunatnes Čempionāta Hokejā (LBJČH) U16 grupas 18. marta spēli nr. 225 starp komandām "Daugava/Sāga" un "IHS/Prizma", kurā spēlētājs nr. 5 Marks Vilcāns "IHS/Prizma" komandas sastāvā saņēma 25 minūšu sodu un diskvalifikāciju par sitienu tiesnesim.

Disciplinārā Komisija (DK) izskatīja spēles tiesnešu ziņojumus, kā arī uzklausīja tiesnešu un IHS kluba vadītāja komentārus par konkrēto epizodi.


Nolēma:

1.1. Pamatojoties uz Disciplināro Sodu Nolikuma 12.2. punktu, piešķirt Markam Vilcānam 10 spēļu diskvalifikāciju, 2018./19 g. sezonu ieskaitot.Nodot LHF Treneru Komisijai izskatīt jautājumu par IHS/Prizma komandas treneru V.Golovkova un S.Grīnberga nepietiekamu darbu ar spēlētājiem ētikas audzināšanas procesā.

 

2. Par Latvijas Čempionāta Sievietēm 10. marta spēli nr. 7 starp komandām "Laima" un "Laima Juniors" , kura nevarēja notikt, jo "Laima" komanda uz spēli bija ieradušās ar nepietiekamu skaitu spēlētāju - 7 hokejistes, to skaitā vārtsardze.

DK uzklausīja Sieviešu Čempionāta vadītājas komentārus par radušos situāciju.

Nolēma:

2.1. Atļaut komandām “Laima” un “Laima Juniors” pārspēlēt šo spēli.

 

2.2. Uzdot “Laima” komandai segt visus ar pārspēli saistītos izdevumus, tai skaitā samaksu tiesnešiem.
 

3.Par LBJČH U18 grupas 10. marta spēli nr. 144 starp komandām "Daugava" un "Pārdaugava" , kurā "Daugava" kavēja spēles norisi, kā arī pēc spēles neparakstīja spēles protokolu.

DK izskatīja tiesnešu ziņojumus, kā arī uzklausīja vainotās komandas galvenā trenera komentārus par notikušā apstākļiem.

Nolēma:

3.1. Izskaidrot rīcības nepareizību sakarā ar protokola parakstīšanu vēlāk.

 

4.Par kluba “Zemgale/LLU” spēlētāja (vārtsarga) Reiņa Petkusa izteikumiem par spēles tiesnešu darbību masu medijos.

Nolēma:

4.1. Ierosināt disciplinārlietu un pieprasīt vainīgā paskaidrojumus līdz 28.03.2018

Sadarbības partneri