LHF valdes sēdes 9. decembra lēmumi

9. decembrī notika Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ikmēneša valdes sēde. Dienas kārtībā bija jautājumi par:- Latvijas U-20 izlases gatavošanās pasaules čempionātam Austrijā;- Latvijas čempionātu norises gaita.

Par Latvijas U20 hokeja izlases gatavošanos pasaules čempionātam 1. divīzijā „A” grupā, kas no 13. līdz 19. decembrim norisināsies Austrijas pilsētā Vīnē, LHF valdi informēja U20 izlases ģenerālmenedžeris Juris Štāls un treneris Juris Opuļskis. Viņi atzina, ka gatavošanās pasaules čempionātam tika uzsākta jau novembrī, kad junioru izlase Baltkrievijā piedalījās četru valstu turnīrā, kurā tika izcīnīta pirmā vieta. Otrais sagatavošanās posms sācies 2. decembrī „Ozo” ledu hallē, kur U20 izlase aizvada desmit dienu garu treniņnometni. Treniņnometnes ietveros 8. decembrī Latvijas U20 izlase aizvadīja pārbaudes spēli ar Kazahstānas vienaudžiem, kurā ar 5:2 tika izcīnīta uzvara. Otrā pārbaudes spēle plānojas 9. decembrī. Kā atzina Juris Štāls, izlases sastāvā no Ziemeļamerikas vēl tiek gaidīts Haralds Egle. Uz treniņnometni ir atbraukuši visi, kurus vēlējamies redzēt. Komanda ir pietiekami labi nokomplektēta, lai cīnītos par pirmo vietu, atzina Juris Opuļskis.

LHF valde komandai izvirzīja uzdevumu, izcīnīt pirmo vietu 1. divīzijas „A” grupas čempionātā, tādējādi pēc trīs gadu pārtraukuma atgriezties elites divīzijā.

Par Latvijas hokeja čempionātu gaitu LHF valdi iepazīstināja LHF sporta direktors Mārtiņš Pagodkins. Viņš atzina, ka Virslīgā piecas komandas cīnās par godalgotām vietām. Spraigas spēles notiek arī 1. Līgas čempionātā. Latvijas kausa izcīņā decembrī un janvārī plānojas pusfinālspēles, kur sacentīsies HK „Mogo” ar HK „Zemgale/LLU” un HK „Kurbads” ar HK „Liepāja”. LBJMH turnīros ir sastādīts kalendārs nākamajam posmam.

Sadarbības partneri