LHF 18. oktobra valdes sēdes lēmumi

Šodien notika Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valdes sēde, kurā tika izskatīti jautājumi par virslīgas meistarsacīkšu spēli starp HK „Vilki OP” un HK „ASK/Ogre”, pieņemti papildinājumi un grozījumi virslīgas meistarsacīkšu nolikumā, kā arī uzklausīta informācija par Latvijas Bērnu un jaunatnes meistarsacīkstēm hokejā. Valde izvērtējot visus apstākļus saistībā par sacensību nolikuma pārkāpumu Virslīgas spēlē Nr. 19 š.g. 8. oktobrī starp HK „Vilki OP” un HK „ASK/Ogre” komandām, kurā pie rezultāta 5:5 spēles pamatlaikam beidzoties netika nozīmēts papildlaiks, kā to paredz sacensību nolikums, pieņēma lēmumu pārspēlēt šo spēli līdz 2004. gada beigām. Šīs spēles galveno tiesnesi Denisu Šeiko, valde pieņēma lēmumu, atstādināt no virslīgas spēļu tiesāšanas līdz 2004. gada beigām, kā arī noteica pārbaudes laiku līdz sezonas beigām. Arī šīs spēles komisārs Aleksandrs Kuzņecovs tiek atstādināts no pienākumu pildīšanas līdz 2004. gada beigām. Savukārt sacensību galvenajam tiesnesim Guntaram Gailim un Komisāru komitejas vadītājam M. Tomkevičam LHF valde izteica brīdinājumu, bet sacensību direktoram Ēvaldam Grabovskim un Tiesnešu komitejas vadītājam Edurdam Odiņam izteica aizrādījumus par nepietiekamu kontroli.

Ņemot vērā atsevišķas neskaidrības valde pieņēma papildinājumus, precizējumus un grozījumus 2005. gada Latvijas Atklāto meistarsacīkšu hokejā virslīgā nolikumā. Būtiskākie precizējumi attiecas uz jauno spēlētāju līdzdalību virslīgas čempionātā, pagarinājuma izspēli neizšķirta rezultāta gadījumā un divām virslīgas komandām, kuras piedalās arī Baltkrievijas atklātajā čempionātā.
Uzklausot informāciju par Latvijas Bērnu un jaunatnes meistarsacīkstēm hokejā valde pieņēma lēmumu neatļaut vecākas grupas spēlētājiem piedalīties jaunāku grupu sacensībām, turklāt tika pieņemts lēmums izstrādāt jaunatnes hokeja restrukturizāciju, lai celtu bērnu un jaunatnes meistarsacīkšu līmeni.

Sadarbības partneri