Par Latvijas Hokeja federācijas disciplinārās komisijas sēdes lēmumiem

Notikusi LHF disciplinārās komisijas sēde. Pamatojoties uz Latvijas meistarsacīkšu hokejā 26. oktobra virslīgas spēles „Zemgale” – „Liepājas metalurgs” galvenā tiesneša Jāņa Aldiņa ziņojumu par „Liepājas metalurga” trenera Jevgeņija Banova aizskarošo uzvedību attiecībā pret viņu, disciplinārā komisija, uzklausījusi mača komisāru Mečislavu Tomkeviču, citus incidenta aculieciniekus, nolēma diskvalificēt J. Banovu uz trīs „Liepājas metalurga” spēlēm virslīgā.

23. oktobra virslīgas spēlē „Zemgale” – „ASK/Ogre” par kautiņu no laukuma līdz spēles beigām noraidīja „Zemgale” spēlētāju Jāni Svitiņu un „ASK/Ogre” hokejistu Aivaru Ani. Disciplinārā komisija nolēma diskavalificēt J. Svitiņu un A. Ani uz divām virslīgas spēlēm.
Lūgumu par Latvijas bērnu un jaunatnes meistarsacīkšu spēles „Rīga/Sāga/LB 90” – „Rīga 2000”, kas notika 29. septembrī rezultāta anulēšanu un zaudējuma piešķiršanu „Rīga 2000” iesniedza „Rīga/Sāga/LB” vienība, jo pretinieku komandā laukumā bija divi 1988. gadā dzimušie hokejisti.
Pamatojoties uz LHF treneru padomes 7. septembra lēmumu ar kuru komandai „Rīga 2000” bija atļauts izņēmuma kārtā iesaistīt šos hokejistus vecākās grupas komandā, disciplinārā komisija atstāja spēkā spēles rezultātu.
Disciplinārā komisija arī informē, ka ar LHF valdes sēdes oktobra mēneša lēmumu iepriekš minētais treneru padomes lēmums, ar kuru dažām komandām bija atļauts izmantot gadu vecākus hokejistus, anulēts.

Sadarbības partneri