15. februāra disciplinārās komisijas lēmumi, pārceltās virslīgas spēles

Izskatīta „ASK/Ogre” kluba vadītāja Viktora Anaņjeva uzvedība spēles tiesnešu ģērbtuvē pēc virslīgas spēles „ASK/Ogre” – „Vilki OP” komandām š. g. 11. februārī. „ASK/Ogre” ieniegums no 13.02.2006. ar lūgumu izvērtēt minētās spēles tiesneša A. Borisova tiesāšanas kvalitāti.

Pamatojoties uz LHF „Falck” atklāto meistarsacīkšu virslīgā reglamenta 11. sadaļas „Klubu un komandu atbildība un tiesības” punktu 11.7, LHF „Disciplināro sodu nolikuma” 8. punktu par iejaukšanos tiesnešu darbā, sodīt „ASK/Ogre” kluba vadītāju Viktoru Anaņjevu ar soda naudu Ls 40, kas nomaksājama 30 dienu laikā no disciplinārās komisijas lēmuma pieņemšanas datuma.
Pamatojoties uz spēles tiesneša A. Borisova ziņojumu, virslīgas galvenā tiesneša I. Plikšķa informāciju sēdes laikā, brīdināt „ASK/Ogre” treneri Mihailu Beskašnovu par virslīgas reglamenta 11. sadaļas punkta 11.7. pārkāpšanu minētās spēles pirmajā pārtraukumā.
Atgādināt „ASK/Ogre” trenerim M. Beskašnovam, ka ar LHF disciplinārās komisijas 24.01.2006. lēmuma Nr 12 viņam uzliktās soda naudas nomaksas termiņš ir š.g. 24. februāris.
Pieņēma zināšanai LHF Tiesnešu komitejas priekšsēdētāja E. Odiņa ziņojumu par spēles videoieraksta analīzi un A. Borisova tiesāšanas kvalitāti. Komiteja atzina, ka tiesnesis pieļāvis neprecizitātes. Viņš nomainīts no nākamās „ASK/Ogre” komandas spēles tiesāšanas.
Par „ASK/Ogre” hokejista Dmitrija Korņilova noraidījumu no laukuma līdz spēles beigām (25’) par kautiņu.
Pamatojoties uz LHF disciplināro sodu nolikuma punktu 3.1. (līdzdalība kautiņā) diskvalificēt Dmitriju Korņilovu uz divām „Falck” atklāto meistarsacīkšu virslīgā spēlēm.
Pamatojoties uz SK „Rīga” iesniegumu un „Falck” atklāto meistarsacīkšu virslīgā reglamenta 11. sadaļas punktu 11.12. un tajā paredzētās naudas kompensācijas Ls 250 par katru pārcelto spēli nomaksas, piekrist komandas „Rīga 20” trīs spēļu (divas ar DHK „Latgale”, un viena ar „Liepājas metalurgu”) pārcelšanai uz citu laiku, sakarā ar spēlētāju saslimšanu.
Nozīmēt atliktās spēlēs:
20. februārī 18.30 „Rīga 20” – „Latgale” Sporta pilī;
23. februārī 16.30 „Rīga 20” – „Latgale” Sporta pilī;
26. februārī 18.30 „Metalurgs” – „Rīga 20” Liepājā.
Nepārcelt 18. februārī paredzēto spēli „Rīga 20” – „Vilki OP”.

Sadarbības partneri