Samsung premjerlīgas 21. oktobra pirmspēļu apskats

Sestdien, 21. oktobrī Samsung premjerlīgā notiks trīs spēles, bet svētdien 22. oktobrī vēl viena. Divas dienas pēc kārtas Liepājā spēlēs vietējais Metalurgs ar Elektrēnu Energija. Savukārt Daugavpilī Latgale uzņems čempionus Rīga 2000, bet Ogrē ASK/Ogre sacentīsies ar jaunajiem Rīga-20 hokejistiem. Paskatoties turnīra tabulā šķiet, ka divās spēlēs Liepājā Metalurgam būtu jāizcīna divas vieglas uzvaras pār Energija, taču pēdējā laikā Elektrēnu hokejisti sāk demonstrēt saturīgāku sniegumu, turklāt no amata ir atlaists līdzšinējais Energija galvenais treneris Guntis Bāliņš, bet viņa vietā stājies Dmitrijs Medvedevs, kurš vadīja komandas iepriekšējās sezonās. Tas, vai jaunais (vecais) galvenais treneris būs spējis mobilizēt savus hokejistus nopietnai cīņai ar Liepājas Metalurgu un Energija beidzot izcīnīs pirmo punktu Samsung premjerlīgā, noskaidrosies tikai sestdienas un svētdienas pēcpusdienā, taču intriga vajadzētu būt, jo arī liepājnieki nekādā gadījumā nedrīkst zaudēt punktus, bet aizvadīt spēles divus vakarus pēc kārtas ir visai sarežģīti.

Arī Daugavpilī, kur spēlēs Latgale ar Rīga 2000 cīņa varētu būt spraiga, taču neapšaubāmi favorīti šajā pārī būs čempioni. Vienīgais mīnuss varētu būt visai saspringtais spēļu grafiks pēdējā nedēļā sakarā ar līdzdalību Kontinentālā kausa sacensībās, kā rezultātā varētu būt uzkrājies zināms nogurums, taču trešdienas uzvara pār Liepājas Metalurgu varētu dot pozitīvas emocijas un papildus spēkus. Rīga 2000 ir papildinājusi savus sastāvu ar 1987. gadā dzimušo aizsargu Dmitriju Orlovu. Savukārt Latgalē pēdējā spēlē Ogrē uz soliņa vairs nebija manāms galvenais treneris Henri Hamberg, pagaidām gan nekas konkrēts nav dzirdēts par viņa aizvietotāju, un to kā komanda spēlēs bez galvenā trenera uzzināsim tikai sestdienas vakarā.
Savukārt Ogrē sestdienas vakarā savā starpā tiksies komandas, kas šobrīd turnīra tabulā ieņem divas pirmās vietas – ASK/Ogre un SK Rīga-20. Neapšaubāmi ogrēnieši ar saviem veterāniem A. Razgalu, V. Fanduļu un A. Kerču sezonas sākumā demonstrē ļoti labu hokeju un pelnīti ieņem pirmo vietu, taču arī jaunie rīdzinieki līdzšinējās spēlēs ir spējuši līdzvērtīgi spēlēt ar visām Samsung premjerlīgas komandām, turklāt kārtējā grūtā izvēle būs komandas treneriem par vārtsarga posteni – izvēlēties veterānu Artūru Irbi, kuram līdz šim ir nepārāk veicies, vai jauno Kristapu Stiģi, kurš ir aizvadījis vairākas ļoti labas spēles.
21. oktobris, sestdiena, plkst. 17.00, Liepājas Metalurga Ledus hallē (Liepājā)
FHK „Liepājas Metalurgs” – SC „Energija”
21. oktobris, sestdiena, plkst. 17.00, Daugavpils ledus hallē (Daugavpilī)
DHK "Latgale" – HK „Rīga 2000”
21. oktobris, sestdiena, plkst. 17.00, Vidzemes ledus hallē (Ogrē)
HK "ASK/Ogre" – SK „Rīga-20”
22. oktobris, sestdiena, plkst. 17.00, Liepājas Metalurga Ledus hallē (Liepājā)
FHK „Liepājas Metalurgs” – SC „Energija”
Visu spēļu ONLINE translācijas internetā skatāmas Samsung premjerlīgas mājas lapā - samsungliga.lv .

Sadarbības partneri