LHF prezidents piedalās IIHF statūtu komitejas darbā un vienojas par 2008. gada Kontinentālā kausa finālturnīra norisi Rīgā

L

atvijas Hokeja federācijas (HF) prezidents, kurš ir arī Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) Statūtu komitejas loceklis aizvadītajā nedēļā piedalījās komitejas darbā, kurā tika paveikts ļoti liels darbs pie jauno IIHF statūtu izstrādes un papildināšanas.
Bez saviem pienākumiem IIHF statūtu komitejā HF prezidents Kirovs ipmans ir panācis konceptuālu vienošanos par to, ka 2008. gada Kontinentālā kausa izcīņas finālsacensības notiks Rīgā. Uz šī turnīra sarīkošanu savas kandidatūras ir pieteikušas arī citas valstis, taču IIHF priekšroku varētu dot tieši atvijai. Galvenais arguments tam, protams, ir labi noorganizētais Pasaules čempionāts Rīgā 2006. gadā, ko vairākas reizes ir atzīmējis arī IIHF prezidents Renē Fāzels, kā arī citi nozīmīgi IIHF turnīri, kas līdz šim ir organizēti atvijā.Turklāt, ja Kontinentālā kausa izcīņas 2008. gada finālturnīrs notiks Rīgā, tad atvijas 2007. gada čempionvienībai nebūs jāpiedalās priekšsacīkšu kārtās, jo tā jau automātiski tiks iekļauta finālčetrinieka komandu skaitā. 2006. gada un arī 2007. gada Kontinentālā kausa fināli notika un vēl notiks Ungārijā, un iespējams arī atvijā šis turnīrs varētu notikt vairākus gadus pēc kārtas.

Sadarbības partneri