Skolēni tiekas ar Samsung premjerlīgas hokejistiem

Šā gada 17. februārī šajā sezonā par „Samsung” premjerlīgu nodēvētā Latvijas hokeja čempionāta spēli, kurā hokeja klubs „Rīga 2000” savās mājās – Piņķos uzņēma Daugavpils hokeja klubu „Latgale”, klātienē bija ieradušies noskatīties premjerlīgas skolēnu konkursa pirmā posma uzvarētāji – Daugavpils rajona Vaboles vidusskolas 9. klases skolēni. Pēc spēles skolēniem bija iespēja tikties ar abu komandu hokejistiem un iegūt autogrāfus.

Pirms spēles hokeja kluba „Rīga 2000” klases pārstāvim Austrim Krupskim (1. attēlā kopā ar Arti Ābolu) pasniedza konkursā laimēto dāvanu – „Samsung” video kameru. „Samsung” suvenīrus saņēma arī pārējie skolēni, audzinātāja un sporta skolotājs Gunārs Kucins, kurš pats spēlē vietējā hokeja komandā „Aisbergs” un palīdzēja skolēniem atbildēt uz konkursa jautājumiem.
Spēles starplaikos skolēni piedalījās konkursos – ripu mešanā uz ledus un metienos tukšos vārtos no centra līnijas. Pēc spēles klase tikās ar abu komandu hokejistiem un saņēma autogrāfus.
Vaboles vidusskolas 9. klase (2. attēlā kopā ar Rīga 2000 un Latgales hokejistiem), kurā mācās 5 meitenes un 12 zēni, ne tikai seko līdzi notikumiem „lielajā” hokejā, bet arī paši spēlē hokeju uz vietējā parka dīķa, kur pēc nepacietīgi gaidītās ziemas un sala nu jau trešo nedēļu katru sestdienu un svētdienu notiek hokeja mači. Tiek spēlēts no visas sirds, arī skatītāju netrūkst.
Skolēni pašu spēkiem gan izveidojuši hokeja laukumu uz dīķa, gan uztur to kārtībā. Klases puiši, sametinot metāla stieņus, paši izgatavoja vārtus. Galvenais metinātājs bija Kārlis Kudiņš. Pēc tam vārti bija jānogādā uz Vaboles dīķa – Kārlis, Guntars un Argis uz rokām nesa vārtus visus 5 kilometrus līdz dīķim, izraisot izbrīnu garāmbraucējos. Puišiem jāuzmana arī ledus – dažreiz pat vēlu vakarā viņi, paņēmuši paštaisītas lāpstas, dodas notīrīt no ledus sasnigušo sniegu, lai tas nepiesalst.
Pirms spēles prognozēja, ka mačā uzvarēs Latvijas čempioni – hokeja klubs „Rīga 2000”. Taču pavisam negaidīti spēle izvērtās par labu viesiem, Vaboles vidusskolas skolēnu favorītiem „Samsung” premjerlīgā – HK „Latgale”. Trīs minūtes pirms spēles beigām rezultāts bija 3:1 HK „Latgale” labā, taču līdz spēles beigām HK „Rīga 2000” izdevās rezultātu izlīdzināt. Papildlaikā vārtus neguva neviena no komandām. Spēles rezultāts tika noskaidrots soda sitienu sērijā – ar viena punkta pārsvaru mačā uzvarēja „Rīga 2000” (4:3).
Abu komandu menedžeri pēc spēles atzina, ka mačs bijis viens no interesantākajiem sezonā. Neraugoties uz to, ka HK „Latgale” mačā zaudēja, skolēniem bija iespēja klātienē noskatīties aizraujošu spēli un teicamu savu favorītu sniegumu. Spēlē neizpalika arī kautiņš!
Konkursa par aktuālākajiem notikumiem „Samsung” premjerlīgā pirmais posms ilga no šā gada 1. līdz 13. februārim. Pirmajā posmā piedalījās 83 klases no teju visu Latvijas rajonu skolām. Konkurss turpināsies līdz šā gada 27. martam. Konkursa jautājumi tiek publicēti premjerlīgas interneta mājas lapā – www.samsungliga.lv.

Sadarbības partneri