Samsung premjerlīgas 14. marta pirms spēļu apskats

Trešdien 10. martā Samsung premjerlīgā turpināsies izslēgšanas spēļu pusfināli, tiks aizvadītas 3. spēles, kurās Liepājas Metalurgs uzņems Rīga 2000, bet ASK/Ogre savā laukumā sacentīsies ar Rīga-20. Regulārā čempionāta uzvarētāji ASK/Ogre pirmajā sērijas spēlē savā laukumā visai sensacionāli zaudēja Rīga-20 hokejistiem nonākot sērijā zaudētāju lomā. Otrajā spēlē Rīgas sporta pilī gan tika izcīnīta uzvara un rezultāts sērijā izlīdzināts, tomēr pārliecība par sērijas gala iznākumu gan ir sašķobījusies. Uz Rīga-20 hokejistiem nespiež lielais atbildības slogs, kas varētu būt ogrēniešu lielākais mīnuss, un līdz ar to rīdzinieki var spēlēt brīvi un atraisīti. Meistarības līmenis ASK/Ogre hokejistiem neapšaubāmi ir augstāks, taču nelielas veselības problēmas ir armijnieku līderiem, bet Rīga-20 jaunie hokejisti ķeras pie katras izdevības sasniegt sev labvēlīgu rezultātu.

Otrajā pusfinālā rezultāts pagājušās sezonas finālistu Rīga 2000 un Liepājas Metalurgs duelī ir kritisks kurzemniekiem, kurus no zaudējuma sērijā šķir vairs tikai viena neveiksme. Abas pirmās spēles pagāja maz rezultatīvā un ļoti saspringtā gaisotnē, jo nevienā spēlē uzvarētājs netika noskaidrots pamatlaikā – pirmajā pēcspēles metienos, otrajā pagarinājumā. Abos gadījumos nedaudz meistarīgāki un arī veiksmīgāki izrādījās Rīga 2000 hokejisti, pietuvinoties finālam. Liepājas Metalurga spēlētājiem šodien nav tiesību zaudēt, ja viņi vēlas turpināt cīņu par čempionu titulu.
14. marts, trešdiena, plkst. 19.00, Vidzemes ledus halle (Ogrē)
HK ASK/Ogre - SK Rīga-20 (Galvenais tiesnesis S. Bervenskis (Baltkrievija), līnijtiesneši J. Balodis un R. Jučers).
14. marts, trešdiena, plkst. 18.00, Liepājas Metalurga ledus halle (Liepājā)
FHK Liepājas Metalurgs - HK Rīga 2000 (Galvenais tiesnesis M. Pohudsky (IPolija), līnijtiesneši O. Greiers un R. Borskis).
Spēļu ONLINE translācijas internetā skatāmas Samsung premjerlīgas mājas lapā - samsungliga.lv .

Sadarbības partneri