Uzsāk „Samsung premjerlīgas” otro - 2007./2008. gada sezonu

Šā gada 8. septembrī ar spēlēm Rīgā, Liepājā un Ogrē tiks uzsākta „Samsung prmjerlīgas” 2007./2008. gada sezona. Premjerlīgas ģenerālsponsors jau otro sezonu būs kompānija „Samsung”, kas piešķīrusi 110 000 LVL lielu finansiālu atbalstu Latvijas Atklāto meistarsacīkšu hokejā virslīgai.
Šā gada 12. septembrī pulksten 19:00 „Siemens ledus hallē” Piņķos pirms spēles starp hokeja klubiem „Rīga 2000” un „LSPA/Rīga” paredzēta „Samsung premjerlīgas” oficiālā sezonas atklāšanas ceremonija.
„Latvijas Hokeja federācija ir ļoti gandarīta par iepriekšējās sezonas sadarbību ar kompāniju „Samsung”, kuras galvenais rezultāts bija veiksmīgi aizvadītas Latvijas meistarsacīkstes „Samsung premjerlīga”. Iepriekšējais čempionāts izdevās veiksmīgs no sportiskā līmeņa, jo spēļu kvalitāte, salīdzinot ar iepriekšējie gadiem ir tikai augusi, un ir pilnīgi skaidrs, ka šis līmenis turpinās augt. Šogad jaunums būs tas, ka iepriekšējās sezonas sekstetam
Ir pievienojusies komanda no Igaunijas, līdz ar to regulārajā čempionātā 7 komandas aizvadīs 7 riņķu turnīru, bet izslēgšanas spēlēs tāpat kā pērn startēs 6 komandas. Jaunums ir arī tas, ka nākamajā sezonā LHF organizēs 1.līgas sacensības, kurās piedalīsies 4 komandas (Liepājas Metalurgs, Rīga/Sāga 18, Rīga 91 un Prizma). Gan Samsung premjerlīgas, gan pirmās līgas čempionātu galvenais mērķis ir turpināt celt Latvijas hokeja līmeni”, atzina Ēvalds Grabovskis, LHF ģenerālsekretārs un Samsung premjerlīgas direktors.
„Izvērtējot sadarbību ar Latvijas Hokeja federāciju pagājušajā sezonā un „Samsung premjerlīgas” pagājušā gada rezultātus, „Samsung” pieņēma lēmumu turpināt atbalstīt Latvijas čempionātu hokejā arī šajā sezonā un piešķirt 110 000 LVL lielu finansiālu atbalstu. Hokejs Latvijā ir viens no populārākajiem sporta veidiem, tādēļ, pakāpeniski strādājot un uzlabojot gan organizāciju, gan mārketingu, „Samsung premjerlīga” kļūs par spēcīgu un aizraujošu vietējo sporta čempionātu līdzīgi kā tas notiek basketbolā.
Pārliecinoši lielākā daļa no sponsorējuma summas tiks atvēlēta „Samsung premjerlīgai”; daļa sponsorējuma summas paredzēta arī Latvijas valsts vienībai hokejā. Vairāk nekā 50% no „Samsung” piešķirtā sponsorējuma paredzēts izdevumiem par ledus īri un tiesnešu darba apmaksai.
Šajā sezonā „Samsung premjerlīgā” ir plānoti vairāki uzlabojumi, lai nodrošinātu ērtāku un kvalitatīvāku informācijas plūsmu gan žurnālistiem, gan līdzjutējiem.
Viena no būtiskākajām lietām, ko iespēju robežās centīsimies uzlabot, ir premjerlīgas interneta mājas lapa samsungliga.lv, nodrošinot gan jaudīgāku serveri, lai interesenti varētu kvalitatīvi sekot līdzi spēlēm onlain režīmā, gan uzlabojot lapas vizuālo izskatu un informācijas kvalitāti”, teic Andis Sproģis, „Samsung” mārketinga vadītājs Baltijā. Lai to veiksmīgāk izdarīt katrs klubs no Anda Sproģa rokām saņēma portatīvo datoru.
Arī šajā sezonā ieplānotas spēļu translācijas LTV7 kanālā, iecerēts arī veidot hokeja apskatu, kas daļēji būs veltīts arī „Samsung premjerlīgai”, LTV7 kanālā.
Pirmās 2007./2008. gada sezonas spēles notiks sestdien, 8. septembrī pulksten 18:00:
HK „ASK/Ogre” – HC „Big Diamonds”, Ogrē, Vidzemes ledus hallē,
„LSPA/Rīga” – DHK „Latgale”, Rīgā, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas ledus hallē,
SK „Liepājas Metalurgs” – SC „Enerģija”, Liepājā, „Liepājas Metalurga” ledus hallē.
Kā pirmajam Andis Sproģis datoru pasniedz čempionu HK Rīga 2000 direktoram Armandam Simsonam.
Simbolisko čeku LHF ģenerālsekretāram Ēvaldam Grabovskim pasniedz Samsung pārstāvniecības Baltijas valstīs vecākais menedžeris Suk IL Lims.
Samsung pārstāvniecības Baltijas valstīs vecākais menedžeris Suk IL Lims un LHF ģenerālsekretārs Ēvalds Grabovskis ar VIASAT digitālās televīzijas dāvātajām Samsung premjerlīgas ripām.

Sadarbības partneri