Samsung premjerlīgas 13. un 14. oktobra pirms spēļu apskats

Sestdien un svētdien, 13. un 14. oktobrī Samsung premjerlīgā tiks aizvadītas 4 kārtējās regulārā čempionāta spēles. Abas dienas pēc kārtas Narvā (Igaunija) spēlēs vietējie Big Diamonds ar Daugavpils Latgali. Sestdien, savā starpā spēlēs klubi, kas jau spēlēja šo trešdien, tikai šoreiz pretinieku laukumā – attiecīgi Akadēmijas ledus hallē SK LSPA/Rīga un HK ASK/Ogre, bet Piņķos HK Rīga 2000 un SK Liepājas Metalurgs. Visas trīs spēles solās būt gana interesantas un aizraujošas. Neapšaubāmi kārtas centrālā spēle notiks Siemens ledus hallē, kur pašreizējie čempioni HK Rīga 2000 uzņems vienus no galvenajiem šīs sezonas pretendentiem uz zeltu SK Liepājas Metalurgs. Trešdienas spēlē savā laukumā liepājnieki uzvarēja ar rezultātu 5:2, un var droši teikt uzvarēja pēc nopelniem. Tomēr neskatoties uz it kā pārliecinošo 3 vārtu pārsvaru, cīņa bija pietiekami saspringta un spraiga. Tas nozīmē, ka arī sestdien Piņķos gaidāms aizraujošs hokejs abu komandu izpildījumā. Rīdzinieku sastāvā pēc 1 spēles diskvalifikācijas izciešanas varēs spēlēt pieredzējušais aizsargs Ronalds Ozoliņš un uzbrucējs Jurijs Kļujevskis, kas zinot ne pārāk garo rīdzinieku rezervistu soliņu varētu būt papildus atbalsts cīņā pret liepājniekiem.

Savukārt, Akadēmijas ledus hallē LSPA/Rīga (4. vieta tabulā) hokejisti uzņems otrajā vietā esošo ASK/Ogre. Šo abu komandu trešdienas spēlē Ogrē jaunie rīdzinieki pus spēli aizvadīja ļoti labi un atradās pat vadībā, taču muļķīgas kļūdas un sāncenšu uzbrucēju pieredze ļāva ogrēniešiem izcīnīt itin pārliecinošu uzvaru. Katrā ziņā ASK/Ogre hokejisti ļoti labi saprot, ka bez maksimālas atdeves, viņiem var arī neizdoties aizvest no Rīgas sestdien 3 punktus. Turpretim, LSPA/Rīga hokejistiem šāds atbildības slogs nespiež uz smadzenēm, un viņi var spēlēt bez lieka sasprindzinājuma.
Pēc ilgākas pauzes, kas saistīta ar kalendāra specifiku, divas spēles Samsung premjerlīgā aizvadīs DHK Latgale, kas viesosies Narvā (Igaunijā) pie Big Diamonds. Leonīda Beresņeva hokejisti vairs tikai par 1 punktu atpaliek no saviem pretiniekiem DHK Latgale (daugavpilieši gan aizvadījuši mazāku spēļu skaitu), tā kā abas spēles varētu būt visai interesantas.
Sestdiena, 13. oktobris, plkst. 17.00, Siemens ledus halle (Piņķos)
38. HK „Rīga 2000” – SK „Liepājas Metalurgs” (Galvenais tiesnesis G. Zviedrītis, līnijtiesneši A. Ansons un Arn. Bērziņš)
Sestdiena, 13. oktobris, plkst. 18.00, Akadēmijas ledus halle (Rīgā)
39. SK „LSPA/Rīga” - HK „ASK/Ogre” (Galvenais tiesnesis A. Borisovs, līnijtiesneši A. Korsaks un J. Balodis)
Sestdiena, 13. oktobris, plkst. 18.00, Narvas ledus halle (Narvā, Igaunija)
40. HC „Big Diamonds” – DHK „Latgale” (Galvenais tiesnesis A. Kudrjašovs)
Svētdiena, 14. oktobris, plkst. 13.00, Narvas ledus halle (Narvā, Igaunija)
41. HC „Big Diamonds” – DHK „Latgale” (Galvenais tiesnesis A. Kudrjašovs)
Visu spēļu ONLINE translācijas internetā skatāmas Samsung premjerlīgas mājas lapā - www.samsungliga.lv

Sadarbības partneri