Latgales hokejisti dramatiskā spēlē pārspēj LSPA/Rīga

Jau trešo spēli pēc kārtas pavisam neilgā laika periodā Daugavpilī aizvadīja Latgales un LSPA/Rīga hokejisti, un šoreiz mājinieki beidzot izcīnīja pilnvērtīgus 3 punktus, uzvarot ar rezultātu 5:4. Tā kā šobrīd Eiropā ir starptautiskais pārtraukums, kura laikā nacionālās izlases piedalās dažādos pārbaudes turnīros, tad abu komandu sastāvos bija iztrūkumi. Latgale ir deleģējusi Egidiju Baubu un Mindaugu Kierasu uz Lietuvas izlasi (piedalās EIHC posmā Francijā), bet LSPA/Rīga iztrūka galvenā trenera Oļega Znaroka, kurš kopā ar nacionālo izlasi ir devies uz Poliju.

Abas komandas spēli iesāka ļoti apņēmīgi, un jau pirmās trešdaļas vidū apmainījās ar vārtu guvumiem, tomēr daugavpilieši šajā vakarā bija mazliet veiksmīgāki. Jau pirmajā trešdaļā viņi spēja izvirzīties, bet otrajā trešdaļā palielināja savu pārsvaru līdz 3:1, tomēr studenti vēl līdz perioda beigām spēja vienus vārtus atgūt.
Trešās trešdaļas sākumā Latgales hokejisti atkal spēja atjaunot 2 vārtu pārsvaru, taču pēc neilga brīža minūtes laikā rīdzinieki spēja divreiz pārspēt Latgales vārtsargu panākot izlīdzinājumu 4:4. Tomēr 72 sekundes līdz spēles beigām Latgales hokejisti realizēja skaitlisko vairākumu vēlreiz izvirzoties vadībā ar 5:4, un kaut ko saglābt studentiem vairs neatlika ne laika, ne arī iespēju, nepalīdzēja arī vārtsarga nomaiņa uz sesto laukuma spēlētāju.
To, ka šo pretinieku spēles ir spraigas apliecina arī lielais soda minūšu skaits, un to var arī labi saprast, jo abas komandas sīvi cīnās par 4. vietu turnīra tabulā, uz kuru pēc šīs uzvaras ir pakāpusies Latgale, gan tikai pateicoties labākam rādītājam savstarpējās spēlēs, jo punktu skaits ir vienāds.
Trešdiena, 6.februāris, Daugavpils125. DHK Latgale – SK LSPA/Rīga 5:4 (2:1, 1:1, 2:2 ) Spēles gaita

Sadarbības partneri