Latvijas izlase pagarinājumā un pēcspēles metienos ar 4:3 uzvarot attiecīgi Austriju un Itāliju izcīna uzvaru EIHC posmā Polijā

Latvijas hokeja izlase pēc turnīra pirmajā dienā izcīnītās uzvaras pār mājiniekiem poļiem pamatlaikā, arī atlikušajās divās spēlēs spēja izcīnīt uzvaras. Abas uzvaras gan pret austriešiem, gan itāļiem devās daudz grūtāk, attiecīgi pagarinājumā un pēcspēles metienos. Līdz ar to izcīnot arī uzvaru turnīra kopvērtējumā, kas nenoliedzami iepriecināja gan pašus hokejistus, gan arī 71 līdzjutēju, kuri ar LHF atbalstu bija ieradušies Sanokā. Spēle ar austriešiem aizritēja līdzīgā cīņā un Latvijas izlasei tikai otrās trešdaļas vidū spēja iegūt divu vārtu pārvaru 2:0, taču Austrijas hokejisti spēja panākt izlīdzinājumu. Pēdējā periodā mūsējie vēlreiz spēja izvirzīties vadībā, taču alpu zemes pārstāvjiem atkal izdevās rezultātu izlīdzināt, un viss izšķīrās papildlaikā, kurā veiksme uzsmaidīja Latvijai – pēc Reķa un Sprukta piespēlēm pašā pagarinājuma sākumā vārtus guva Mārtiņš Cipulis (attēlā).

Šīs dienas otrajā spēlē Itālijas izlase ar 2:1 sagādāja otro zaudējumu mājiniekiem poļiem.
Pēdējā dienā savā starpā tikās nu jau laikam principiāli pretinieki Latvija un Itālija, un šīs spēles scenārijs neaizritēja pēc mūsējiem vēlamā scenārija, jo itāļi trīs reizes spēles gaitā izvirzījās vadībā un mūsējie trīs reizes spēja atspēlēties. Līdz ar to uzvarētāja noskaidrošanai abām komandām bija jāķeras pie pēcspēles metienu izpildes, un tajos veiksme jau otro vakaru pēc kārtas Mārtiņa Cipuļa izskatā uzsmaidīja mūsējiem, jo tieši viņš realizēja uzvaru nesošo pēcspēles metienu.
Turnīra pēdējā spēlē mājinieki guva morālu gandarījumu izcīnot uzvaru pār austriešiem ar 2:0, tomēr neskatoties uz šo uzvaru poļi palika ceturtie.
Turnīra tabula Polija / Sanok - Februāris 2008
Komanda
SP
U
UP
ZP
Z
P
Vārti
1
Latvija
3
1
2
7
11 - 7
2
Austrija
3
1
1
1
4
6 - 8
3
Itālija
3
1
1
1
4
7 - 8
4
Polija
3
1
2
3
4 - 5
EIHC posms Sanoka, Polija
Ceturtdiena, 7. februāris:
Austrijas izlase – Itālijas izlase 3:2 Spēles protokols
Latvijas izlase – Polijas izlase 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) Spēles protokols
Piektdiena, 8. februāris:
Latvijas izlase – Austrijas izlase 4:3 (1:0, 1:1, 1:2, 1:0) Spēles protokols
Polijas izlase – Itālijas izlase 1:2 (0:2, 0:0, 1:0) Spēles protokols
Sestdiena, 9. februāris:
Itālijas izlase – Latvijas izlase 3:4 (1:0, 1:2, 1:1, 0:0, 0:1) Spēles protokols
Polijas izlase – Austrijas izlase 2:0 (1:0, 0:0, 1:0) Spēles protokols
Spēļu gaitai internetā līdzi iespējams sekot Euro Ice Hockey Challenge interneta mājas lapā - http://www.icehockeychallenge.net

Sadarbības partneri