Samsung premjerlīgas 16. februāra spēlēs uzvaras izcīna ASK/Ogre un LSPA/Rīga, kā arī tiek piešķirts tehniskais zaudējums Energija

Sestdien, 16. februārī Samsung premjerlīgā bija jānotiek trim spēlēm – divas notika, bet viena nē. ASK/Ogre savā laukumā visai pārliecinoši ar 7:4 tika galā ar Latgali, bet LSPA/Rīga arī savās mājās ar 3:1 izrādījās pārāka par Big Diamonds. Savukārt Rīga 2000 tā arī nesagaidīja Energija hokejistu ierašanos un līdz ar to bez spēles izcīnija tehnisko uzvaru 5:0. Jau otro dienu pēc kārtas Rīga 2000 pretinieki neieradās uz spēli (šodien neatbrauca Elektrēnu Energija), un čempioni tika pie trim punktiem bez cīņas. Ja piektdien igauņu Big Diamonds nevarēja ierasties Piņķos dēļ salūzušā autobusa, tad sestdien uz Majoru sporta laukuma slidotavu Energija neatbrauca komandas iekšējo nesaskaņu dēļ. Iespējams, ka līdz ar to lietuviešu komanda pārtrauks savu līdzdalību Samsung premjerlīgā. Katrā ziņā vislielākā vilšanās varētu būt Jūrmalas iedzīvotājiem, jo šī spēle bija paredzēta kā jaunuzceltās Majoru sporta laukuma slidotavas atklāšana, taču nekā. Energija par neierašanos nopelnīja tehnisko zaudējumu ar 0:5, bet Rīga 2000 Jūrmalā aizvadīja savstarpējo paraugspēli.

ASK/Ogre jau no paša spēles sākuma parādīja viesiem no Daugavpils, ka nekāda punktu dāļāšana nebūs un izvirzījās vadībā. Spēles gaitā šis pārsvars arvien pieauga, un tikai mača izskaņā viesiem Latgales hokejistiem izdevās gūt divus vārtus pēc kārtas un padarīt rezultātu daudzmaz pieklājīgu.
Spēlē Akadēmijas ledus hallē jau pašā spēles sākumā LSPA/Rīga hokejisti guva divus vārtus un kā vēlāk izrādījās šis pārsvars bija pietiekams uzvaras izcīnīšanai. Pēdējā trešdaļā abas komandas vēl apmainījās vārtu guvumiem un beigās kārtējā studentu uzvara pār dimantiem ar 3:1.
Sestdiena, 16. februāris, Vidzemes ledus halle (Ogrē)
135. HK „ASK/Ogre” - DHK „Latgale” 7:4 (4:0, 3:2, 0:2) Spēles gaita
Sestdiena, 16. februāris, Akadēmijas ledus halle (Rīgā)
134. SK „LSPA/Rīga” - HC „Big Diamonds” 3:1 (2:0, 0:0, 1:1) Spēles gaita
Sestdiena, 16. februāris, Majoru sporta laukuma slidotava (Jūrmalā)
133. HK „Rīga 2000” - SC „Energija” 5:0 Tehniskais zaudējums
Piektdiena, 15. februāris, Siemens ledus halle (Piņķos)
130. HK „Rīga 2000” - HC „Big Diamonds” 5:0 Tehniskais zaudējums

Sadarbības partneri