Latvijas izlase pārbaudes spēlē pēcspēles metienu sērijā pārspēj Dāniju

Latvijas hokeja izlase pirmdien, 14. aprīlī aizvadīja otro pārbaudes spēli, gatavojoties Pasaules čempionātam Kanādā. Šoreiz mūsējo pretinieki bija Dānijas hokejisti, un uzvarētāju noskaidrošanai komandām nācās ķerties pie pēcspēles metienu izpildīšanas, jo pamatlaiks un pagarinājums noslēdzās ar rezultātu 3:3. Visai garā un saspringtā pēcspēles metienu sērijā tikai septītajā metienā uzvaru izrāva Latvijas hokejisti uzvarot ar 4:3. Jau pirms spēles mūsu izlases treneri norādīja, ka izlases spēlētāji šobrīd ir visai dziļā fiziskajā bedrē, un šajā spēlē galvenais nav rezultāts, bet gan spēlētāju savstarpējā sapratne laukumā. Tomēr mūsu hokejisti spēli iesāka ļoti aktīvi, un jau 51. sekundē pēc teicamas Mārtiņa Cipuļa piespēles Aleksejs Širokovs atklāja spēles rezultātu, panākot 1:0. Arī turpmākajā laikā Latvijas izlases hokejisti turpināja uzbrukt daudz aktīvāk, taču arī dāņi pamazām attapās no sākotnējā šoka par ātri zaudētajiem vārtiem, un bīstami momenti sāka veidoties arī pie Sergeja Naumova sargātajiem vārtiem. Un spēles 15. minūtē mūsu aizsargi nespēja savā aizsardzības zonā izsekot līdz dāņu manevriem un Thor Dresler izlīdzināja rezultātu 1:1. Atlikušajā laikā abas komandas turpināja aktīvi spēlēt uzbrukumā, bet veiksmīgi spēlēja abu komandu vārtsargi, ko apliecina arī izdarīto metienu skaits pirmajās 20 minūtēs 15:13 mūsējo labā.

Otro periodu daudz aktīvāk iesāka dāņi, vairāk kārt bīstami apdraudot Sergeja Naumova sargātos vārtus, taču noraidījums šo viņu ofensīvu apturēja, un Jāņa Sprukta maiņai bija nepieciešamas tikai 11 sekundes, lai realizētu skaitlisko vairākumu. No Sprukta un Širokova piespēlēm vārtus guva Mārtiņš Cipulis, panākot 2:1. Pēc nepinām trim minūtēm šī pati maiņa izspēlēja vēl vienu ātru kombināciju un Aleksejs Širokovs atrada spraudziņu starp dāņu vārtsarga kājsargiem panākot jau 3:1. Šajā brīdī daudzajiem skatītājiem Arēnā Rīga jau šķiet šķita, ka Latvija izcīnīs visai pārliecinošu uzvaru, taču skandināvu hokejisti visai ātri pārvarēja šo krīzi, un turpināja spēlēt sev parocīgo hokeju.
Trešā perioda sākumā abas komandas apmainījās ar bīstamiem uzbrukumiem pie pretinieku vārtiem, taču rezultāts nemainījās. Spēles 46.minūtē kļūdījās viens no Latvijas izlases vadošajiem aizsargiem Arvīds Reķis, uzdāvinot ripu dāņu uzbrucējam Cristoffer Kjaergaard, kurš apspēlēja arī Sergeju Naumovu un samazināja rezultāta starpību līdz 2:3. Dānijas hokejisti turpināja aktīvi uzbrukt cenšoties panākt izlīdzinājumu, un nepilnas divarpus minūtes līdz spēles beigām nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Šis manevrs ļoti ātri atnesa vēlamo rezultātu, jo ar tālu metienu no zilās līnijas aizsargs Jesper Damgaard pārspēja mūsu vārtsargu Sergeju Naumovu panākot 3:3. Atlikušajās minūtēs, lai arī iespējas bija, rezultāts vairs nemainījās, un uzvarētāja noskaidrošanai bija jāspēlē 5 minūšu pagarinājumus. Latvijas izlase aktīvi uzbruka arī pagarinājumā, taču gūt vārtus tā arī neizdevās, un mača uzvarētājs bija jānoskaidro pēcspēles metienu sērijā.
No sākuma komandām bija jāizpilda pa trim metieniem, taču arī pēc tiem rezultāts sērijā palika neizšķirts 2:2. Latvijas komandā savas iespējas realizēja Ņiživijs un Macijevskis, bet Dārziņš zaudēja dueli dāņu vārtsargam. Tālāk sērija turpinājās līdz pirmajai kļūdai, Ņiživijs arī otro reizi realizēja bullīti, taču to pašu izdarīja arī dāņu uzbrucējs Degn. Turpmākajos mēģinājumos kļūdījās Lauris Dārziņš un Aleksandrs Macijevskis, taču to pašu izdarīja arī dāņi. Septīto pēcspēles metienu Latvijai devās realizēt Viktors Bļinovs, un bija precīzs, bet dāņu uzbrucējs Regin nespēja pārspēt Sergeja Naumovu, un tas nozīmēja tikai vienu – Latvijas izlase izcīnījusi uzvaru gan pēcspēles metienu sērijā, gan arī visā mačā ar rezultātu 4:3. Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē tika atzīts uzbrucējs Aleksejs Širokovs.
Pārbaudes spēle2008. gada 14. aprīlis. Arēna Rīga.Latvijas izlase – Dānijas izlase 4:3 (1:1, 2:0, 0:2, 0:0, 1:0) Spēles protokolsVārtu guvēji:
0:51 Širokovs (Pujacs, Cipulis) 1:0,
14:46 Dresler (Jakobsen, Hardt) 1:1,
27:45 Cipulis (Sprukts, Širokovs, vair.) 2:1,
30:39 Širokovs (M. Rēdlihs, Sprukts) 3:1,
44:49 Kjaergaard 3:2,
38:39 Damgaard (Lassen, Christensen) 3:3,
65:00 Bļinovs (Izšķirošais pēcspēles metiens) 4:3.
Vārtsargi: Naumovs – Galbraith (no 58:35 – 58:39 tukši vārti)
Metieni: 47:45 (15:13, 12:16, 14:14, 6:2)
Soda minūtes: 10:8 (2:2, 6:4, 2:2, 0:0)Galvenie tiesneši - Eduards Odiņš un Gints Zviedrītis, līnijtiesneši – Ansis Eglītis un Juris Balodis.

Sadarbības partneri