Latvijas izlase pārbaudes spēlē izbraukumā pārspēj Slovākijas izlasi

Latvijas hokeja izlase savā trešajā pārbaudes spēlē, gatavojoties Pasaules čempionātam Kanādā, izbraukumā uzvarēja Juliusa Šuplera trenēto Slovākijas izlasi ar rezultātu 2:0. Spēles pirmais periods abām komandām izvērtās līdzīgs, abas komandas izdarīja aptuveni līdzīgu metienu skaitu pa pretinieku vārtiem - 6:7 Latvijas labā, taču ar visiem metieniem veiksmīgi galā tika abu komandu vārtsargi Jans Lašaks un Edgars Masaļskis. Šādu līdzsvaru veicināja arī tas, ka slovāki nopelnīja divus noraidījumus, bet mūsējie tikai vienu. Otrajā periodā jau daudz pārliecinošāk izpaudās mājinieku pārsvars, taču pārspēt lieliski spēlējošo Masaļski tā arī neizdevās. Vēl vairāk, 33. minūtē Miķelis Rēdlihs pēc Armanda Bērziņa un Laura Dārziņa piespēlēm guva šīs spēles pirmos vārtus, izvirzot Latviju vadībā ar 1:0. Šis fakts vēl vairāk saniknoja slovākus, un viņu pārsvars jau kļuva nospiedošs. Tāds pats spēles scenārijs turpinājās arī trešajā periodā, taču pārspēt Latvijas izlases vārtsargu tā arī nespēja. Spēles 53. minūtē Aleksandrs Macijevskis no Aleksandra Ņiživija un Herberta Vasiļjeva piespēlēm guva arī otros vārtus, panākot jau 2:0. Pēc šāda pavērsiena slovāki turpināja izmisīgi uzbrukt, taču pārspēt šajā vakarā lieliski spēlējošo Edgaru Masaļski (pavisam spēlē viņš tika galā ar visiem 41 metieniem) tā arī nespēja.

Pēc spēles abas komandas izpildīja arī pa trim pēcspēles metieniem - arī šeit Latvijas izlase izrādījās pārāka ar 2:0 un Edgars Masaļskis palika nepārspēts. Latvija pēcspēles metienus realizēja Aleksandrs Ņiživijs un Mārtiņš Cipulis, bet nerealizēja Aleksejs Širokovs.
Pārbaudes spēle hokejā
2008. gada 17. aprīlis, Skalica (Slovākija)Slovākijas izlase – Latvijas izlase 0:2 (0:0, 0:1, 0:1) Spēles gaitaVārtu guvēji:
32:16, M.Rēdlihs (Bērziņš, Dārziņš) 0:1,
52:16 Macijevskis (Ņiživijs, Vasiļjevs) 0:2.Vārtsargi: Jans Lašaks – Edgars MasaļskisMetienu attiecība: 41:17 (6:7, 16:3, 19:7)Soda minūtes: 8:6 (4:2, 2:4, 2:0)

Sadarbības partneri