Latvijas izlase pārbaudes spēlē Stokholmā spraigā cīņā piekāpjas Zviedrijai

Latvijas hokeja izlase aizvadījusi savu piekto pārbaudes spēli, gatavojoties pasaules čempionātam Kanādā. Šoreiz mūsējo pretinieki Globen Arēnā bija pašreizējie IIHF reitinga 1. vietas īpašnieki zviedri. Spraigā cīņā ar rezultātu 4:3 pārāki izrādījās Zviedrijas hokejisti. Zviedri jau no paša spēles sākuma sāka aktīvi uzbrukt Edgara Masaļska sargātajiem vārtiem un šķiet tam īsti gatavi nebija mūsu hokejisti. Jau pirmajā minūtē tika nopelnīts noraidījums, ko vārtu guvumā pārvērta Stralmans. Vēl pēc divām minūtēm Nilsons panāk jau 2:0 mājinieku labā. Bet pirmā perioda 10. minūtē Veindāls padara rezultātu viesiem jau pagalam nepatīkamu – 3:0. Šķiet šajā brīdī arī pašiem zviedriem kaut kur zemapziņā iezagās doma, ka lieta darīta. Savukārt Latvijas izlases hokejisti pat pie tik graujoša sākuma turpināja cīnīties, un cerības uz pozitīvāku rezultātu vēl vairāk palielināja spēles 19. minūtē gūtie Laura Dārziņa (no Rodrigo Laviņa un Armanda Bērziņa piespēlēm) vārti, padarot arī rezultātu nedaudz patīkamāku 1:3.

Otrajā trešdaļā zviedri turpināja uzbrukt, tomēr ne vairs tik intensīvi kā spēles sākumā un 25. minūtē ātru pretuzbrukumu izspēlēja mūsējo 4. maiņā un Juris Štāls no Gunta Džeriņa un Agra Saviela piespēlēm samazināja rezultāta starpību līdz minimumam 2:3.
Trešajā periodā aktīvi uzbruka abas komandas, jo rezultāta starpība bija visai minimāla, un tomēr 10 minūtes līdz spēles beigām zviedru uzbrucējam Fabriciusam izdevās ceturto reizi pārspēt Latvijas izlases vārtsargu Edgaru Masaļski. Pēc četrām minūtēm gan Jānis Sprukts no Mārtiņa Cipuļa piespēles atkal samazināja rezultāta starpību līdz minimumam. Atlikušajā laikā Latvijas izlase vēl centās panākt izlīdzinājumu, turklāt bija vismaz 2 labas iespējas, taču nekā. Nepalīdzēja arī vārtsarga nomaiņa pret 6. laukuma spēlētāju. Latvijas izlase visai spraigā mačā piedzīvoja cienījamu zaudējumu ar 3:4 pret vienu no pasaules spēcīgākajām izlasēm – Zviedriju.
Pēc šī mača, 25. aprīlī Latvijas izlase izlidoja uz Minheni, no kurienes tālāk lido Monreālu, kur turpinās gatavošanos pasaules čempionātam, kas sākas 2. maijā. Monreālas piepilsētā Saint-Laurent Raymond Bourque Arena 26. aprīlī plkst. 19:30 aizvadīs pēdējo pārbaudes spēli ar Baltkrieviju.
Pārbaudes spēle hokejā
2008. gada 24. aprīlis, Globen Arena (Stokholma, Zviedrija)Zviedrijas izlase – Latvijas izlase 4:3 (3:1, 0:1, 1:1) Spēles gaitaVārtu guvēji:
2:04 Stralman (Jonsson, Nilsson, vair.) 1:0,
3:59 Nilsson (Ekman, Stralman) 2:0,
9:22 Weinhandl (Edler) 3:0,
18:38 Dārziņš (Laviņš, Bērziņš) 3:1,
24:25 Štāls (Džeriņš, Saviels) 3:2,
50:24 Fabricius (Hornqvist, Holmqvist) 4:2,
54:34 Sprukts (Cipulis) 4:3.Vārtsargi: Erik Ersberg – Edgars Masaļskis
Metieni: 28:22 (12:7, 8:4, 8:11)Soda minūtes: 37:14 (2:6, 8:6, 27:2)

Sadarbības partneri