Izlases treneriem viela pārdomām

Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

Latvijas valstsvienība hokejā pirmspēdējā pārbaudes spēlē, gatavojoties pasaules čempionātam Vācijā, izbraukumā ar 3:4 (1:0, 2:1, 0:3) zaudēja Slovākijas valstsvienībai.

Mūsu izlases labā vārtus guva Mārtiņš Karsums, Andris Džeriņš un Sergejs Pečura, bet pretinieku frontē ar precīziem metieniem izcēlās Rihards Lintners, Andrejs Podkonickis, Mareks Zagrapans un Ivans Majeskis.

Spēles sākumā iniciatīva piederēja mūsējiem. Spēles 4. minūtē, spēlējot četri pret četri, Karsums izslidoja no aizvārtes un ar negaidītu metienu pārspēja slovāku vārtsargu Rastislavu Staņu. Turpinājumā spēles gaita izlīdzinājās, slovāki izveidoja dažus bīstamus pretuzbrukumus. Tomēr mūsu izlases vārtos pārliecinoši darbojās Edgars Masaļskis. Otrā perioda pirmās minūtes bija īpaši sekmīgas viesiem. 31 sekundes laikā Latvijas izlase guva divus vārtus un izvirzījās pārliecinošā vadībā ar 3:0. Vispirms Andris Džeriņš ar spēcīgu un precīzu metienu vārtu augšējā stūrī guva otros vārtus. Neilgi pēc tam Sergejs Pečura nodemonstrēja lielisku individuālo meistarību un izslidoja viens pret Staņu, kurš šajā situācijā bija bezspēcīgs.

3. periodā Slovākijas izlase uz ledus iznāca tikai ar vienu mērķi, atgūt zaudētos vārtus un gūt uzvaru spēlē. Tas viņiem arī lieliski izdevās, graujot mūsējos trešdaļā ar 0:3. Šovakar Latvijas izlases treneru tandēmam ir par ko padomāt. Spēlētāju daudzie noraidījumi un pašpārliecinātība, esot vadībā ar 3:0, rupjās kļūdas aizsardzībā, vairākuma nerealizācija – tas viss ir jānovērš līdz 8. maijam, kad mūsu komanda startēs pasaules čempionātā.

Pirmdien abas komandas tiksies atkārtoti. Latvijas izlasei tā būs pēdējā, sestā pārbaudes spēle. Plānots, ka tajā spēlēs vadošā uzbrucēju maiņa Aleksandrs Ņiživijs, Herberts Vasiļjevs un
Mārtiņš Cipulis.Pasaules čempionātā, kas no 7. līdz 23.maijam risināsies Vācijā, Latvijas izlase spēlēs B apakšgrupā kopā ar Kanādas, Šveices un Itālijas valstsvienībām. Pirmo maču Latvija aizvadīs 8.maijā, tiekoties ar Šveices komandu.

Sadarbības partneri