Ar uzvaru dosimies uz pasaules čempionātu

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas hokeja valstsvienība pirmdien Skalicā pēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta ar 2:0 (0:0, 2:0, 0:0) uzvarēja Slovākijas izlasi, revanšējoties par zaudējumu 3:4 pirmajā mačā dienuiepriekš.

5.maijā plkst. 14:00 paredzēta Latvijas Hokeja federācijas valdes sēde, kurā galvenais treneris Oļegs Znaroks nosauks valstsvienības galīgo sastāvu pasaules čempionātam. Turnīra pirmo spēli Latvijas hokejisti aizvadīs 8.maijā Manheimā pret Šveices izlasi. Mūsu izlases labā vārtus guva Jānis Sprukts un Mārtiņš Karsums. Edgars Masaļskis atvairīja 31 metienu un spēli pabeidza “sausā”.

Spēle sākās ar ievērojamu saimnieku pārsvaru, kaut arī cīņas temps bija palēns un bīstamu situāciju pie Masaļska vārtiem nebija daudz. Gluži negaidīti sākās otrā trešdaļa. Bija nospēlētas tikai četras minūtes, kad rezultāts jau bija 2:0 Latvijas izlases labā. Vispirms Slovākijas vārtu priekšā veikli nospēlēja Sprukts, bet brīdi vēlāk pēc acīgas Galviņa piespēles pretuzbrukumā precīzi meta Karsums. Perioda vidū Latvijas izlasei nācās vairāk nekā minūti spēlēt trijatā pret pieciem slovāku laukuma spēlētājiem. Ripa pabija Masaļaska vārtos, taču mirkli iepriekš bija atskanējusi galvenā tiesneša svilpe.

Otrās trešdaļas otrā puse un trešās sākums pagāja ar laukuma saimnieku pārsvaru, taču ļoti veiksmīgi viesu vārtos darbojās Masaļskis.

Pēc pārbaudes spēlēm ar slovākiem mājās komanda atgriezīsies 4. maijā plkst. 14:00 ar reisu no Frankfurtes. 5. maijā komandai ir plānots pēdējais treniņš uz ledus Inbox.lv hallē, savukārt uz čempionātu Vācijā izlase dosies 6. maija pusdienlaikā.

Sadarbības partneri