Atgādinājums par pārejas kārtību no kluba uz klubu

Pamatojoties uz Latvijas Hokeja federācijā saņemtajām sūdzībām par pārkāpumiem spēlētāju pārejās no kluba uz klubu, kas notikušas šā gada maija mēnesī, LHF disciplinārā komisija atgādina visiem federācijas nolikuma „Par spēlētāju pāreju” galvenos noteikumus, kuri obligāti ievērojami, kārtojot spēlētāja pāreju no kluba uz klubu, kā arī par iespējamajām sankcijām pret klubiem un spēlētājiem pārejas noteikumu pārkāpumu gadījumos.

Nolikums „Par spēlētāju pāreju” nosaka:
III nodaļas „Pārejas kārtība” :
Punktā 3.1. – Spēlētāju pāreja LHF ietvaros notiek ik gadu no 1. jūnija līdz 1. septembrim.
Punktā 3.4 - Spēlētāja pārejas procedūrai jābūt sagatavotai divu attiecīgo klubu un spēlētāja pārrunu ceļā. Klubs, kas vēlas iegūt savā rīcībā spēlētāju, kurš licencēts LHF kā kāda cita kluba spēlētājs, pirms jebkādu sarunu ar spēlētāju, rakstveidā informē pašreizējo klubu par savu ieinteresētību.
Jebkuru darbība, saistītu ar spēlētāju pāreju no kluba uz klubu, aicināšanu uz izmēģinājuma spēlēm pirms 1. jūnija, kā arī spēlētāja uzaicināšana uz izmēģinājuma spēlēm bez rakstiskas iepriekšējā kluba atļaujas uzskatāma par pārejas noteikumu pārkāpumu un tiks sodīta pēc LHF „Disciplināro sodu nolikuma” punktiem 15. un 24.
VI nodaļas „Izmēģinājuma spēles”:
Punktā 6.1. – LHF var izsniegt spēlētājam rakstveida atļauju šajā nolikumā noteiktajā pārejas laikā no 1. jūnija līdz 1. septembrim piedalīties cita kluba izmēģinājuma jeb pārbaudes spēlēs, ja pašreizējam klubam nav oficiālu spēļu, laika periodā, kas nepārsniedz 15 dienas no pirmās izmēģinājuma paraugspēles, kurā spēlētājs piedalās. Šajā laika periodā spēlētājs atrodas viņa pašreizējā kluba jurisdikcijā, taču viņa pašreizējais klubs nav tiesīgs bez pamatota iemesla (piedalīšanās oficiālās spēlēs) neatlaist spēlētāju uz izmēģinājuma paraugspēlēm citā klubā.
Šajā gadījumā hokejistam, kurš piedalās izmēģinājuma spēlēs obligāta ir rakstveida iepriekšējā kluba un LHF atļauja par līdzdalību izmēģinājuma spēlēs un tās nevar notiks ātrāk par 1. jūniju.
Punktā 6.2. – Klubs, kas uzaicinājis spēlētāju uz izmēģinājuma spēlēm par attiecīgo laika periodu veic spēlētāja apdrošināšanu, vienojoties ar spēlētāja klubu par apdrošināšanas veidu un summas apmēriem.
Par šo noteikumu neizpildi klubi un hokejisti var tikt sodīta pēc LHF „Disciplināro sodu nolikuma” punktiem 15. un 24.
LHF disciplinārā komisija cer un tic, ka spēlētāji un klubi ievēros minēto noteikumu prasības, kas ir viegli izpildāmas, tādējādi novēršot pārpratumus un nesaprašanos starp klubiem pārejas periodā.

Sadarbības partneri