LHF valdes sēdes 3. septembra lēmumi

3. septembrī notika Latvijas Hokeja federācijas (LHF) sēde. Dienas kārtībā bija jautājumi par:- Republikas čempionāta organizēšanas gaitu;- spēlētāju pārejām;- Par Inline hokeja attīstīšanu Latvijā;- S. Žoltoka fonda uzņemšanu par LHF biedru atvieglotā kārtā.

Par 2. septembra Latvijas virslīgas direktorāta sēdes par Republikas čempionāta organizēšanas gaitu stāstīja LHF sporta menedžeris Mārtiņš Pagodkins un LHF izpilddirektors Ēvalds Grabovskis. Latvijas atklātais čempionāts sāksies 18. septembrī, virslīgā piedalīsies deviņas komandas, kuras aizvadīs četrus riņķus. 2. martā sāksies izslēgšanas spēles.

LHF valde izskatīja iesniegumu par Valmieras HK iesniegumu samazināt uz pusi ārzemju spēlētāju licencēšanas summu un atlikt maksājumu līdz šā gada beigām. Valde nolēma atteikt Valmieras HK klubam, pamatojoties uz to, ka visi minētie spēlētāji ir Igaunijas hokejisti un nav iemesla samazināt noteikto licencēšanas cenu.

LHF valde izskatīja LRK Energija iesniegumu par atļaušanu 1995. gada dzimušajam V. Rastenim piedalīties Latvijas atklātajā čempionātā. Valde nolēma atteikt, pamatojoties uz IIHF noteikumiem par spēlētāju vecumu.

Valde pieņēma lēmumu atļaut komandas „Lūši” bijušajiem spēlētājiem, sakarā ar komandas nepiedalīšanos Latvijas čempionātā un iespēju nodrošināt treniņu apstākļus hokejistiem, pāriet bez maksas uz HK „Jūrmala” un Vasiļjeva HS. Tāpat valde nolēma atļaut komandas „Ice Girls” spēlētājiem pāriet uz HK „Sāga”.

LHF Valde noraidīja priekšlikumu iekļaut virslīgas komandās spēlētājus, kuri bērnu un jaunatnes čempionātā pārstāv citu klubu.

LHF valde atbalstīja virslīgas klubu prasību veikt virslīgas reglamentā izmaiņas par neobligātu ātrās palīdzības atrašanos halles teritorijā spēles laikā, bet nodrošinot ar medicīnisko personālu. Pamatojot to ar lieliem izdevumiem.

LHF valde atbalstīja virslīgas klubu prasību par spēļu pārcelšanām. Proti, ja klubs kaut kādu iemeslu dēļ nevar aizvadīt kārtējo virslīgas spēli, tam jāpieņem pretinieku komandas spēļu laiku piedāvājums. Ja piedāvājums tiek noraidīts klubam, kurš atteicies spēlēt piešķirts tehniskais zaudējums 0:5 un 250 Ls soda nauda.

LHF valde nolēma atbalstīt Inline hokeju Latvijā un piedāvāja tās pārstāvim dibināt biedrību, lai tiktu uzņemta LHF biedru kārtā. Pamatojoties ar to, ka Inline hokejs ir IIHF jurisdikcijā un Latvijā tās pārstāvis LHF.

Sēdē tika izskatīts S. Žoltoka fonda uzņemšanu LHF biedru atvieglotā kārtā. Valde nolēma fondu iekļaut kandidātu sarakstā, lai vēlāk kļūtu par tās biedru

LHF valde apstiprināja arī 2011. gada Latvijas Bērnu un jaunatnes čempionāta reglamentu.

Sadarbības partneri