LHF valdes sēdes 11. oktobra lēmumi

11. oktobrī notika Latvijas Hokeja federācijas (LHF) sēde. Dienas kārtībā bija jautājumi par:- Republikas čempionāta norises gaitu;- Latvijas U-20 hokeja izlases gatavošanās un kandidātu saraksta apstiprināšana;- Dažādi.

Par bērnu un jaunatnes čempionāta norises gaitu ziņoja LHF sporta direktors Mārtiņš Pagodkins. U-16 grupā ir izveidojušās 3 komandas, kuras uzvar ar lielu vārtu starpību. Pēc pirmā posma komandas tiks sadalītas stiprākajās un vājākajās grupās. U-10 grupā pirmo reizi startē 16 pilnas komandas. LHF valdes loceklis Valentīns Bļugers piedāvāja izveidot darba grupu Māra Baldonieka vadībā, lai kontrolētu trenerus, jo situācija bērnu hokejā dažās jomās nav visai pozitīva, piemēram, bērnu fiziskā sagatavotība. Līdz ar to LHF prezidents Kirovs Lipmans norīkoja izstrādāt normatīvus, kurus vēlāk LHF prezidents varētu apstiprināt, tam visam piesaistot LSPA profesoru Igoru Ķīsi. LHF valde piekrita Kirova Lipmana piedāvājumam.

Par Latvijas virslīgas hokeja čempionātu ziņoja LHF izpilddirektors Ēvalds Grabovskis. Ir aizvadītas 22 regulāras sezonas spēles. Klubiem ir izteiktas prasības, lai atbilst reglamentam, tai pat laikā, ir uzdots novērst trūkumus. LHF valde tika iepazīstināta ar kausa izcīņas projektu. Tas ļautu turpināt čempionātu pēc marta beigām. LHF valde apstiprināja.

Par U-20 hokeja izlases gatavošanos ziņoja LHF ģenerālsekretārs Māris Baldonieks. Pirms pasaules čempionāta no 9.- 12. novembrim Latvijas U-20 piedalīsies piecu komandu turnīrā Kopenhāgenā ar Dānijas, Austrijas, Baltkrievijas, Somijas U-20 izlašu līdzdalību. Komandā būs trīs vārtsargi, deviņi aizsargi un trīspadsmit uzbrucēji. No 5. decembra Latvijas U-20 izlase uzsāks treniņnometni. Latvijas U-20 izlases galvenais treneris Leonīds Beresņevs uzsvēra, ka turnīrā būs jāaizvada četras spēles četrās dienās: „Tā būs laba iespēja pārbaudīt hokejistu fizisko sagatavotību, kā arī eksperimentēt ar taktiskajiem zīmējumiem.”

LHF ģenerālsekretārs Māris Baldonieks ziņoja, ka 12.-19. februārim Latvijas hokejistu izlase, kuri dzimuši 1994/95. gadā piedalīsies Eiropas jaunatnes ziemas olimpiādē. Jautājums par izlases treneru sastāvu tika atlikts. LHF valde piekrita Ēvalda Grabovska piedāvājumam organizēt ikgadēju hokeja bērnu un jauniešu turnīru ķēdi veltot to Latvijas hokeja 80 gadiem un Latvijas hokeja veterāniem. Pirmais tāds turnīrs varētu notikt ap Ziemassvētkiem, tā būtu laba sagatavošanās pirms ziemas jaunatnes olimpiādes.

LHF valdes loceklis Dainis Liepiņš piedāvāja apvienot Latvijas hokeja veterānu saimniecību. LHF prezidents Kirovs Lipmans: „Ir ideja par ikgadēju starptautisku turnīru”. Māris Baldonieks uzsvēra, ka jāiesaistās starptautiskajā veterānu hokeja vidē, kur Latvija šobrīd ir pārāk tālu no tā visa.

LHF valde apstiprināja nākamo valdes sēdi rīkot 22. novembrī plkst. 12:00.

Sadarbības partneri